Blauwebessen yoghurtijslolly’s

Waar zouden we op een dag als vandaag zijn zonder lekker ijs?

 

Dit heb je nodig

(voor 4-6 lolly’s)

  • 75 g blauwe bessen
  • 25 g kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 250 ml Turkse yoghurt (10% vet)
  • 2 el honing

 

Zo maak je het

Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel afkoelen en pureer het.

 

Meng de yoghurt en de honing in een kom. Roer daarna het yoghurtmengsel en de blauwebessenpuree luchtig door elkaar en schep het in de ijsvormen. Laat die ongeveer 1 uur in de vriezer staan of tot het ijs enigszins opgestijfd is; steek daarna de stokjes erin. Laat nog 3-4 uur in de vriezer staan.

 

Serveer meteen of doe ze in een plastic doos met een deksel en bewaar ze in de vriezer.

 

Eet smakelijk!

Uit: IJspret, Linda Lomelino,
Kosmos Uitgevers, € 17,99