Je proeft couscous, maar je eet… bloemkool? Door groenten in plaats van een graansoort te kiezen houd je het gerecht licht, maar het geeft je wel dezelfde boost.
Geheim van dit recept: als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan, is het nóg lekkerder.
Dit heb je nodig
(voor 2 porties)
- 300 g kipfilet
- 1 tl kerriepoeder
- 1 grote bloemkool (of 2 kleinere)
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 200 g gemengde paddenstoelen
- (kokos)olie of ghee, om in te bakken
- 1 tl gemberpoeder
- ½ el rode currypasta
- 2 tl tamari
- 2 eieren
- grote hand babyspinazie
- handje amandelen, geroosterd
- wat feta (optioneel)
- keukenmachine
- grote wokpan
Zo maak je het
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en schep ze om met een theelepel kerriepoeder en wat zwarte peper en zout. Snijd de stronk van de bloemkool en doe de roosjes in de keukenmachine. Maal ze 30 seconden of tot alles tot fijne korrels gemalen is. Maal niet al te lang, want het moet luchtig blijven en geen pap worden. Snijd de ui, knoflook, paprika en paddenstoelen klein. Verhit een wokpan met wat olie en voeg de uien en na een minuut ook de knoflook toe.
Doe daarna de kipfilet erbij en een minuutje later ook de paprika en de paddenstoelen samen met de gember, currypasta en tamari. Schep alles goed om en bak tot de kipfilet gaar is. Schep dan de gemalen bloemkool erbij en laat een paar minuten meebakken. Maak een ‘gat’ in het midden van de bloemkoolcouscous en breek er 2 eieren in.
Roer de eieren vervolgens door het bloemkoolmengsel totdat ze gestold zijn. Schep er als laatste de spinazie door. Bestrooi met amandelen en kruimel er eventueel nog wat feta overheen en klaar is Kees!
Tip: Liever vegetarisch? Kies voor feta in plaats van kip.
Eet smakelijk!
On the go – van Rens Kroes €14,99, Uitgeverij: Spectrum, Fotografie: Lieke Heijn & Pim Janswaard (Cameron Studio)/Styling: Lieke Heijn/Foodstyling Yvonne Jimmink, Jacqueline Pietrowski