Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
Deeg:
- 300 g boter, kamertemperatuur
- 50 g poedersuiker 1
- ½ el kristalsuiker (plus meer voor beregening deeg)
- ¼ tl zout 195 g bloem
- 2 tl vers citroensap schil van 1 grote citroen
Vulling:
- 240 ml mascarpone
- 240 ml lemoncurd
Topping:
- bosbessen
Zo maak je het
De bodem: verwarm de oven voor op 170 graden en plaats het rek in het midden van de oven. Meng boter en suiker in een grote kom tot het goed gemengd is. Voeg zout, citroensap en citroenrasp toe en meng tot het goed opgenomen is. Voeg de bloem toe en meng. In eerste instantie zal het deeg verkruimelen en uit elkaar vallen. Haal het uit de kom en bestrooi de werkbank met bloem. Begin voorzichtig het deeg met de hand te kneden en maak er vervolgens een bal van. Verdeel het in 4 gelijke porties. Leg het deeg in de bakvormpjes en druk deze stevig aan, zorg er voor dat ook de randen goed worden aangedrukt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bakvormpjes met een beetje kristalsuiker. Plaats ze in de oven en bak 25 minuten tot het deeg gaar en licht goudbruin geworden is. Haal de bakvormpjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Meng de mascarpone en lemoncurd met elkaar tot een glad geheel. Vul de de gebakjes met het mascarponemengsel en bestrooi met bosbessen. Maak het helemaal af door er een beetje poedersuiker of kristalsuiker overheen te strooien. Verwijder het taartje uit de bakvorm en serveer uit.
Eet smakelijk!
Sfeerbeeld: Imgfave