Cruisetocht van 3 jaar last minute geannuleerd

 

Het zal je maar gebeuren: je spaart er weken, maanden, járen voor en neemt alle maatregelen — veel mensen verkochten zelfs hun huis.

 

 

 

En twee weken voorafgaand van vertrek hoor je dat het hele feest niet doorgaat. Het gebeurde de passagiers van Life at Sea, die een cruisetochtvan drie jaar boekten. Drie. JAAR. Dat is wel even anders dan een vakantie die vanwege mist wordt geannuleerd op Schiphol. Stel je voor: je moet nu ineens de komende drie jaar van je leven anders invullen. Te beginnen met een dak boven je hoofd vinden…

 

Het ging sowieso al niet van een leien dakje qua voorbereidingen van de Life at Sea cruise: de reis zou in eerste instantie op 1 november beginnen in Istanbul, maar vlak voor die datum werd toch bekendgemaakt dat de aftrap uitgesteld zou worden tot 11 november én dat het startpunt Amsterdam zou worden. Lekker begin al; moet je niet alleen een ticket omboeken (of — dit lijkt mij waarschijnlijker — een nieuw ticket boeken), maar ook nog even tien dagen extra een hotel of ander onderkomen vinden. En dat alles met de stress en spanning die je hebt, wetende dat je drie jaar lang op zee zal leven.

 

Maar die 11 november kwam dichterbij en dat ging ook mis; de cruise werd wederom uitgesteld, naar 30 november — maar hij zou nog steeds vanuit Amsterdam vertrekken. 111 vertrekken waren geboekt op het cruiseschip, en al die mensen waren met smart aan het wachten in Amsterdam. Tot ze op 17 november het definitieve nieuws kregen te horen: de cruise werd volledig geannuleerd.

 

De passagiers zijn, heel logisch, volledig over de toeren. Huizen zijn verkocht of verhuurd voor de aankomende drie jaar, al hun bezittingen zijn elders ondergebracht, tienduizenden euro’s zijn uitgegeven in deze voorbereidingen — en nu gaat het hele feest niet door én hebben ze nergens om heen te gaan.

 

Maar dan is de ellende nog niet compleet, want ze krijgen het geld ook niet in één keer terug. Het bedrijf achter Life at Sea heeft bekend gemaakt dat vanaf december ze maandelijks een bedrag terug zullen krijgen van het totaalbedrag — en ze hebben als doel om eind februari iedereen terug te hebben betaald. Daarnaast hebben ze onderkomen tot 1 december geregeld, maar daarna mag iedereen het zelf uitzoeken. En dat is volgens veel passagiers echt heel problematisch: ‘Er zijn nu heel veel mensen die nergens heen kunnen, en veel hebben hun geld terug nodig om überhaupt een onderkomen te kunnen plannen of betalen — het ziet er echt niet goed uit nu,’ aldus één van de gedupeerden.

 

En dan nog het allersulligste: de hele reden waarom de cruise niet doorging. Life at Sea was even vergeten dat je voor een cruisetocht van drie jaar wel een cruiseschip nodig hebt — redelijk essentieel. En dat is precies wat er miste: de organisatie had uiteindelijk geen schip ter beschikking. Wat gigantisch knullig.

 

 

Door: Redactie Amayzine.com