Krokante kip met knoflook en boter

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Krokante kip met knoflook en boter

 

 

Wij zijn echt dol op kip, al zijn niet alle collega’s even gecharmeerd van kip van het botje kluiven. Wees gerust, deze boterige knoflook-kippendijtjes eet je gewoon met mes en vork, en als je nog wat groente in de pan gooit heb je in een handomdraai een top maaltijd op tafel!

 

Zorg dat je kipdijfilets met vel koopt (te vinden bij de poelier, ga anders voor kippendijen met bot –als er maar een velletje op zit), want dat is het geheim voor een mega knapperig laagje. Je gaat ze namelijk langzaam eerst op het vel uitbakken, waardoor dat geweldige vet gaat zorgen voor verrukkelijke crunch. Zoals we ook al eerder beschreven hebben voor crispy visvelletjes, beginnen we met een koude pan!

 

 

INGREDIËNTEN
6 kipdijfilets met vel
4 tenen knoflook
1 tl zout
40 g ongezouten boter
350 g groente naar keuze

 

Zo maak je de lekkerste knapperige kip met knoflook en boter

 

  • Zet een rooster in het midden van de oven en verwarm voor op 200° C.
  • Dep de kipdijfilets af met stevig keukenpapier en bestrooi aan alle kanten lichtjes met zout.
  • Snijd de groenten bij (bijvoorbeeld sperziebonen of sugar snaps of broccoliroosjes) die je wil gebruiken, die gaan straks mee in de pan.
  • Leg de kip in een koekenpan of hapjespan die ook in de oven kan (!) met het vel naar beneden.
  • Zet de pan op het fornuis en zet het vuur (nu pas) aan, op middelhoog.
  • Laat 10 minuten helemaal met rust en zie het vel vanzelf goudbruin worden naarmate de pan heter wordt.
  • Doe intussen de boter in een steelpannetje en rasp de knoflook erboven.
  • Laat op laag vuur smelten en zet dat vuur uit.
  • Pas na 10 minuten geef je weer wat aandacht aan de kip; pak een keukentang en beweeg de kip een beetje rond in de pan, zodat de kip rondom bruint.
  • Ongeveer 5-8 minuten hierna zet je het vuur uit.
  • De kip is nu nog niet gaar.
  • Haal de kip met de tang uit de pan en zet even opzij op een bord.
  • Doe de groente in de pan in het uitgebakken kippenvet en roer om.
  • Leg de kip bovenop de groente.
  • Giet de gesmolten boter over de kip en de groente en zet de pan in de oven.
  • Bak nog een klein kwartier in de oven en serveer dan deze goddelijke boterige knoflookkip en groente met bijvoorbeeld rijst, of perfect gekookte aardappeltjes.
     

 

Met dank aan: The Kitchn

 

Door: Redactie FavorFlav