INGREDIËNTEN
6 kipdijfilets met vel
4 tenen knoflook
1 tl zout
40 g ongezouten boter
350 g groente naar keuze
Zo maak je de lekkerste knapperige kip met knoflook en boter
- Zet een rooster in het midden van de oven en verwarm voor op 200° C.
- Dep de kipdijfilets af met stevig keukenpapier en bestrooi aan alle kanten lichtjes met zout.
- Snijd de groenten bij (bijvoorbeeld sperziebonen of sugar snaps of broccoliroosjes) die je wil gebruiken, die gaan straks mee in de pan.
- Leg de kip in een koekenpan of hapjespan die ook in de oven kan (!) met het vel naar beneden.
- Zet de pan op het fornuis en zet het vuur (nu pas) aan, op middelhoog.
- Laat 10 minuten helemaal met rust en zie het vel vanzelf goudbruin worden naarmate de pan heter wordt.
- Doe intussen de boter in een steelpannetje en rasp de knoflook erboven.
- Laat op laag vuur smelten en zet dat vuur uit.
- Pas na 10 minuten geef je weer wat aandacht aan de kip; pak een keukentang en beweeg de kip een beetje rond in de pan, zodat de kip rondom bruint.
- Ongeveer 5-8 minuten hierna zet je het vuur uit.
- De kip is nu nog niet gaar.
- Haal de kip met de tang uit de pan en zet even opzij op een bord.
- Doe de groente in de pan in het uitgebakken kippenvet en roer om.
- Leg de kip bovenop de groente.
- Giet de gesmolten boter over de kip en de groente en zet de pan in de oven.
- Bak nog een klein kwartier in de oven en serveer dan deze goddelijke boterige knoflookkip en groente met bijvoorbeeld rijst, of perfect gekookte aardappeltjes.
Met dank aan: The Kitchn