Crispy, gooey wafel-tosti

 

Maakten we laatst al bananenbroodwafels, nu hebben we een fijn recept voor de kaaslovers onder ons: een wafel-tosti.

 

In principe verschillen een wafelijzer en tosti-ijzer niet veel van elkaar, behalve dan de vorm en de diepte van de ijzers. En precies díe zorgen er nu voor dat je lekker veel van die heerlijk knapperige kaasstukjes krijgt aan de buitenkant en zulke zachte kaas aan de binnenkant dat je de mooiste ‘kaasbrug’ kan maken. Geen idee wat een kaasbrug is? Check dan dit artikel even.

 

Dit heb je nodig

  • 1 eetl. mayonnaise
  • 1 eetl. ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 2 plakjes goede smeltkaas (bijv. Gouda)
  • 75 gr. geraspte Monterey jack kaas (als je kaasboer die niet heeft, kan je ook alleen cheddar gebruiken, maak er dan 150 gram van.)
  • 75 gr. geraspte cheddar
  • bakspray

 

Zo maak je de wafel-tosti

  • Meng de mayonaise en boter in een kleine kom.
  • Smeer de sneetjes brood aan één kant in met de mayo-botermix.
  • Keer de sneetjes om (de besmeerde kant zit dan dus aan de onderkant) en beleg ze met de kazen. Eerst de Gouda, dan de Monterey Jack en dan de Cheddar.
  • Doe het andere sneetje brood op de bovenkant, met de mayo-boterkant boven.
  • Verhit je wafelijzer tot medium heet en vet hem in met de bakspray.
  • Leg je tosti erin, doe het ijzer dicht en bak hem tot de kaas is gesmolten en het brood goudbruin is. Zo’n 3 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Redactie FavorFlav