Wees eerlijk: die salt and vinegar chips waren gewoon een miskoop, omdat je in de haast in de supermarkt de verkeerde zak uit het schap hebt gegrist. En verder is er behalve wat eieren ook niks eetbaars in de kast te vinden. Weer die supermarkt door? Nee joh, je maakt gewoon deze frittata met chips. En heb je geen sour cream and onion chips, dan kun je gerust je restje barbecue-kipsmaak erin verwerken of die afschuwelijke bolognese.
Maaltijdsalade met chips
FavorFlav’s Sharon wist al veel eerder, een diner op basis van chips is prima, getuige deze waanzinnig lekkere maaltijdsalade van winterwortel, tonijn en naturel chips – overigens ook ontwikkeld in zware tijden. Via Instagram zagen we wanhopige gerechten zoals een kipfilet gepaneerd in chipito’s, boterhammen met lasagna en ook minder geslaagde experimenten, bijvoorbeeld bevroren doperwten in een drankje als de ijsblokjes op zijn. Hoe dan ook: schuif je gene aan de kant en bak lekker een frittata met chips.
Zo maak je een frittata met chips
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olie in een koekenpan die je in de oven kunt zetten, of een ovenschaal die ook op het vuur kan. Fruit daarin de ui aan en laat die op laag vuur karameliseren.
- Klop de eieren los met de sour cream of creme fraîche.
- Verkruimel de chips, snij de kruiden fijn, snij de bosui in ringetjes. Voeg toe aan het eimengsel, maar hou een beetje achter om te garneren.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de eieren in de pan.
- Zet de koekenpan (of ovenschaal) in de oven en laat 10 tot 12 minuten garen, tot de bovenkant stevig wordt.
- Laat vijf minuten afkoelen, versier de frittata met nog wat sour cream, restje kruiden en nog wat chips.