Die eeuwige discussies
in de auto

 

Toch wel goed als je af en toe eens een beetje slap met elkaar zit te kletsen op de redactie. Kom je tot de ontdekking dat je allemaal gewoon precies dezelfde vakantiegedoetjes hebt. Wat zeg ik? Niet alleen in de vakantie, dit ‘ gedoetje’…

 

Je zou zeggen dat op een gegeven moment alles wel een keer gezegd is qua meningsverschil tussen echtgenoten. Maar nee hoor. Het houdt niet op. We hadden het er dus vorige week op de redactie over. Ik mocht geen namen noemen, maar we hoorden van een mannelijke collega dat als z’n vrouw rijdt en ze ineens keihard moet remmen, ze dan haar rechterarm snel voor hem houdt. Dat ie niet met z’n kop tegen de ruit schiet. Vreselijk vindt ie dat.

 

‘Oh jee. Dat doe ik ook altijd’, zei ik. ‘Dat is moederinstinct man. Dat moet je juist lief vinden. Je wordt beschermd. Ze houdt van je’. Andere collega tegenover me vertelde dat er een eeuwige discussie bij hen in de auto is over wanneer je je knipperlicht aanzet. Doe je dat vlak voordat je in wilt halen? Of zet je hem alvast uit, zodat je je er een beetje tussen kunt wurmen en mensen dan voor je opzij gaan?

 

Ikzelf krijg altijd de vraag waarom ik het nodig vind om drie keer achteruit te steken, als ik weg wil rijden. ‘Je kunt makkelijk wat verder naar achter, dan kun je er in een keer uitrijden’. Of: ‘Je had gewoon zo voor die man langs gekund’. Of: ‘Ben je van plan de hele weg achter die vrachtwagen te blijven zitten?’ ‘Ik stap vast uit, jij bent nog wel een kwartiertje bezig met parkeren’. ‘Hij staat trouwens nog precies zo, als toen je begon’…

 

Irritantst is dat ie vaak nog gelijk heeft ook… Maar dat ga ik dus mooi niet toegeven. Ben een beetje gek zeg, En dit stukje mag ie ook helemaal niet lezen. Gaat bij ons thuis een censuurstreep overheen.

 

Sinds ons redactiegesprek ben ik zo opgelucht. Het ligt niet aan ons! Joepie! Het is gewoon een universeel probleem. Het hoort gewoon zo. Heb het voor de zekerheid ook nog even bij wat vriendinnen gecheckt. IE-DER-EEN heeft het. Waarom staat het woord ‘autoruzie’ dan nog niet in de Dikke van Dale?

 

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter