De bewoners van dit huis doen niet aan regels en trends. Hun eigenzinnige smaak zorgt ervoor dat dit absoluut geen doorsnee woning is. Altijd leuk om in dit soort huizen te gluren.

 

Nee voor mij zou dit niet te doen zijn, zo veel kleuren en dessins. Maar ik vind het wel fascinerend om naar te kijken, hier moeten toch leuke mensen wonen! Dat kan niet anders. Saai zijn ze in ieder geval zeker niet. Ze zeggen niet voor niets dat een huis de vertaling is van de mensen die er wonen. Als ik dat even op mezelf toepas dan vertelt dat vooral dat ik nog niet ‘af’ ben…

 

De kleurrijke, psychedelische kussens zorgen voor nog meer lawaai op de bank

 

‘Niet af’, daar hebben ze hier geen last van, je ziet direct dat er over de inrichting zorgvuldig is nagedacht. Alles heeft een eigen plek en er staat niets te veel. De rebelse kleurencombinatie van zwart/wit/rood doet mij denken aan de cover van een muziekalbum. Door de jaren heen zijn er vele kunststromingen geweest die dit kleurenpalet gebruikten om een statement te maken. Misschien dat de sfeer daarom een beetje ‘arty’ aanvoelt. In dit huis zie je aan alles dat er mensen wonen die iets te vertellen hebben en niet bang zijn om op te vallen. Het rood van de bank schreeuwt om aandacht, hier kun je niet om heen. De kleurrijke, psychedelische kussens zorgen voor nog meer lawaai op de bank. De ‘monochrome’ types onder ons gruwelen waarschijnlijk van deze stijl- en kleurenclash!

 

Print op print, waarom niet? Het combineren van streepjes met illustraties, grafisch met klassiek. Voor deze bewoners werkt ’t. De jarenlange zoektocht op marktjes, veilingen en antiekwinkels werpt z’n vruchten af. Als je door het huis loopt waan je je op iedere plek weer in een andere tijd. Ik zie elementen uit de fifties, sixties, barok, jugendstil en jaren 30, en dat allemaal onder één dak. De vintage vondsten pronken allemaal op hun eigen plek en zorgen samen voor die unieke stijl in huis.

 

Ben jij je ton sur ton-huis al zat? De basis van dit huis is gewoon wit, RAL9010. Over deze kleur vertel ik de volgende keer meer. Als basis ligt er een prachtige Portugese tegelvloer. Die tegels zijn er in ontelbaar veel dessins online te koop. Als je dat combineert met een houten vloer heb je al een mooi startpunt. Veel meubels die ze hier hebben uitgezocht zijn echte vintage vondsten. In winkels als deze of deze heb je grote kans om iets soortgelijks op de kop te tikken. In oude huizen als deze zijn de trappen nog mooi om naar te kijken zoals de marmeren versie naar de hal. Dit heb ik zelf nog niet eerder in een woonhuis gezien maar als je dit thuis zou willen, kijk dan eens hier. Een goed alternatief voor als je trap er niet meer uit ziet is een restyling, dat kan je zelf doen met kant-en-klaar pakketten van de bouwmarkt maar bij dit bedrijf is de keuze reuze en doen ze het graag voor je. Wil je meer wooninspiratie opdoen in deze stijl kijk dan hier. De leukste , meest onverwachte combinaties komen voorbij. Nu is het alleen nog een kwestie van durven.

 

Nog niet klaar met binnenkijken? Hier staat nog een artikel voor je klaar over een prachtig Scandinavisch huis.
 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen. 

Fotografie sfeerbeeld : Features&More.