Citroenharten

 

Een lief en lekker feest voor op het bord.

 

Dit recept uit het kookboek Bladerdeeg komt meer dan goed van pas. Deze maken we natuurlijk op Valentijnsdag en op welke andere dag van het jaar je maar zin hebt. Met bladerdeeg kun je zoveel lekkere gerechten maken, hartig of zoet. Snel gemaakt en de oven doet het werk. Met dit receptenboek maak je 34 feestelijke gerechtjes om te delen. Laten we beginnen met deze heerlijke citroenharten.

 

Dit heb je nodig

Voor 10 harten

  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 4 biologische citroenen
  • 150 g rietsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 50 g boter
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel maanzaad

 

Zo maak je het

1.     Rol het deeg uit op bakpapier. Snijd er met een uitsteekvorm of een kartonnen sjabloon 20 harten uit. Snijd bij 10 harten de binnenkant eruit, zodat er alleen nog een contour van 1 cm overblijft.

 

2.     Leg de 10 hartcontouren op de 10 hele harten. Bestrijk met eidooier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.

 

 

1.     Was de citroenen en rasp de schil van 2 exemplaren. Pers alle citroenen uit en doe het sap met de rasp in een steelpan. Voeg de suiker, maïzena en boter toe. Breng aan de kook.

 

2.     Neem de pan van het vuur en klop de eieren erdoor.

 

3.     Zet de steelpan op middelhoog vuur en roer met een garde tot het mengsel indikt en de eerste belletjes verschijnen.

 

4.     Druk even op het midden van de harten en vul ze met de citroencrème. Bestrooi met maanzaad

 

5.     Serveer de harten warm of lauw.

Bladerdeeg – Feestelijke gerechtjes om te delen

 

Guillaume Marinette

 

Fotografie: David Japy

 

Uitgeverij Becht

 

€ 12,99

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares