Chocolade­pretpark

 

Je favoriete chocolademerk komt met iets nieuws. Dit wordt wel een heel bijzonder ritje en Willy Wonka is er niets bij.

 

 

We kennen het allemaal. We zijn er dol op. Willen er eigenlijk niet te veel van, maar de verleiding is groot. Ik heb het hier natuurlijk over de ultieme favoriet van de chocoladeliefhebbers: Tony’s Chocolonely. Ik vind het zelf ook de lekkerste chocolade die er op deze wereld bestaat. En dan vooral de karamel-zeezoutvariant. Zijn jullie het met me eens?

 

Het is dan ook niet gek dat er al het een en ander op Franska.nl te vinden is over deze lekkere repen. Het bedrijf komt ook steeds met genoeg nieuwigheden om ons weer te verblijden. Heb je bijvoorbeeld de smaak popcorn-discodip al geprobeerd? Of de speciale kersteditie met glühwein-smaak? Ohhh het water loopt me al in de mond.

 

Maar nu komt Tony’s Chocolonely toch wéér met iets anders. Nee, dit keer geen gekke combinatie van smaken. Je kan over drie jaar binnentreden in het eerste chocoladepretpark. Chocoladepretpark? Hoe dan? Ja, dat vroeg ik me ook af toen ik dit voor het eerst hoorde. Bij Tony’s zijn ze van plan achtbanen te creëren in een nieuwe chocoladefabriek. Klinkt nog steeds bizar hè? Doet mij gelijk denken aan Charlie and the Chocolate Factory.

 

Maar het is geen sprookje, we hebben het over een uitgebreid doordacht plan met een sterke visie. Tony’s Chocolonely streeft namelijk naar chocolade die volledig slaafvrij is. Het bedrijf zet zich al jaren in voor deze ambitie maar is nog niet waar het wil zijn. Met een eigen fabriek, waar je zelf mag proeven, ruiken en leren over het chocoladeverhaal, allemaal tijdens een ritje in een achtbaan, gaan ze erg veel mensen bereiken denkt het chocolademerk.

 

Ik moet toegeven dat ik wat sceptisch was toen ik hoorde wat voor gekkigheid Tony’s Chocolonely nu weer had bedacht. Maar toen ik me er wat beter in ging verdiepen sprak het me steeds meer aan. Ik vind het een goed initiatief. Zou jij deze fabriek gaan bezoeken? Of vind je het nu wel een beetje té krankzinnig worden?

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts