Chocolade fudge met pindakaas

 

Dit recept voor fudge met chocola en pindakaas is een gevalletje minimale inspanning, maximaal effect.

 

 

Zo maak je het 

  • 200 gram pure chocolade
  • 300 gram kokosmelk
  • twee flinke lepels pindakaas

 
Zo maak je het
Verwarm de twee chocoladerepen *au bain marie tot alles is gesmolten. Giet daarna de kokosmelk erbij en schep de pindakaas door het mengsel. Laat op het vuur staan totdat er een glad mengsel ontstaat.

 

Haal van het vuur, laat vijf minuten afkoelen. Bedek een bakvorm of kleine schaal met bakpapier en giet het mengsel hierin.

 

Laat minimaal drie uur afkoelen in de koelkast of zet het de hele nacht weg. Haal de fudge uit de vorm en snijd in vierkante stukken.

 

Je kunt bij dit recept flink variëren door bijvoorbeeld verschillende noten, andere notenpasta’s, rozijnen of gedroogde veenbessen toe te voegen. Ook kun je de kokosmelk vervangen door gecondenseerde melk.

 

 

*Au bain marie
Plaats een kleine steelpan of kom in een grotere pan met kokend water. Laat de steelpan het water niet aanraken. Doe de chocolade in de steelpan en blijf roeren tot alles gesmolten is.

 

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav