Chili-hotdogs

chili hotdogs in een pan

Dat wordt smullen en punten scoren met dit gerecht.

 

 

 

Ken je die Tasty video’s op Facebook? Voor het geval je ze nog niet kent (ze zijn trouwens niet te missen), dit zijn kookfilmpjes waarbij je metéén naar de supermarkt moet gaan om de benodigdheden te kopen, want je wilt het dan ook metéén eten. Vaak met veel kaas en dus perfect voor onze Big Fat Friday. Gelukkig voor ons hebben ze nu ook een kookboek: Tasty Kookboek – Alles wat je nú wilt maken. Vol met eenvoudige en snelle gerechten die echte guilty pleasures zijn. Maak deze maar, dan snap je wat ik bedoel.

 

Dit heb je nodig

Voor 6 personen

 

  • 225 g kant-en-klaar croissantdeeg, uit blik
  • 11 hotdogs, overdwars in drieën gesneden
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 450 g rundergehakt
  • Koosjer zout en versgemalen zwarte peper
  • 120 ml tomatensaus uit pot
  • 110 g ketchup
  • 2 tl chilipoeder
  •  ½ tl gemalen komijn
  •  ½ tl suiker
  • 60 g cheddar of Goudse kaas geraspt
  • 25 g lente-ui, in dunne ringen
     

 

Zo maak je het

 

1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.

 

2. Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit. Snijd de driehoeken los langs de geperforeerde lijnen. Snijd ze in de lengte doormidden zodat je 32 driehoekjes van ruwweg 2,5 x 13 cm hebt.

 

3. Rol elk driehoekje om een stuk hotdog vanaf het breedste deel naar de punt toe. (Je houdt 1 stuk hotdog over.)

 

4. Schik de rolletjes langs de rand van een gietijzeren koekenpan van 25 cm doorsnee. Zet ze rechtop en maak zo twee strakke concentrische cirkels, zodat er midden in de pan een gat openblijft. 

 

Bak de rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en bol. Zet de pan op een rooster, maar laat de oven aan.

 

5. Verhit intussen de plantaardige olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Smoor daarin de ui al roerend in 8 minuten glazig. Zet het vuur matig hoog en voeg het rundergehakt toe. Breng het op smaak met zout en peper en bak het, onder af en toe roeren, in 6 minuten bruin. Roer de tomatensaus, de ketchup, het chilipoeder, de komijn en de suiker erdoor en laat onder af en toe roeren de saus in 10 minuten wat indikken.

 

6. Lepel, als de chili en de rolletjes klaar zijn, de chili in het midden van de koekenpan en bedek de chili met de cheddar. Zet de pan weer in de oven en laat de kaas in 5-10 minuten smelten en borrelen.

 

7. Zet de koekenpan op het rooster en laat het gerecht 5-10 minuten afkoelen. Strooi er lente-uitjes over en serveer goed warm.

 

Eet smakelijk!
 

 

tasty kookboek

Tasty kookboek
Auteur: Tasty
ISBN: 9789021571553
Prijs: €17,50

Verschijningsdatum: 14-02-2019
Kosmos Uitgevers

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl