Chef verbant alle vegans uit zijn restaurant

 

Chef John Mountain (geboren in Engeland, wonend in Australië) heeft het he-le-maal gehad met veganisten.

 

 

 

Want hij houdt van vlees. Zo erg zelfs dat hij er een kookboek, genaamd ‘Pig’, over heeft geschreven. En daarom serveert hij het ook graag in zijn restaurant Fyre, in Perth. En in dat restaurant zijn vanaf deze week geen vegans meer welkom.

 

Dat maakte hij bekend op de Facebookpagina van het restaurant. Even tussendoor: dit restaurant heeft dus geen officiële website en komt ook niet omhoog als ik het Google qua adres. Ik ben dan echt meteen achterdochtig bij een horecazaak en zou ‘m dan ook sneller overslaan. Dus voor John begint met verbannen kan hij misschien beter investeren in een website.

 

‘Ik ben er echt he-le-maal klaar mee!’

 

De spreekwoordelijke druppel voor deze verbanning was een aanvaring die John recent had met een veganist in Fyre. Deze vrouw kwam eten en had vooraf aangegeven veganistisch te zijn, maar John was dit vergeten — hij was druk met de catering voor een privéfeest. In een privébericht aan Fyre schreef zij de volgende dag: ‘Mijn enige optie was een vegetarisch gerecht… Die was oké maar niet echt vullend… En ik schrok toen ik erna zag dat hij 32 dollar kostte.’

 

Genoeg reden voor John Mountain om dan maar alle vegans te verbannen, want hoe dúrft een gast feedback te geven wanneer hijzelf haar dieetwensen is vergeten? Jaaa sorry hoor, maar dit vind ik toch zo’n kromme, overtrokken reactie. Fyre is ook voornamelijk een vleesrestaurant, dus hoeveel veganisten zouden er nou echt (vrijwillig) komen? Ik gok dat deze John het vooral wilde doen vanwege de publiciteit die het veroorzaakt.

 

 

Veel nepboekingen

 

En dat is gelukt… Maar niet helemaal op de manier waar hij op hoopte. Fyre kreeg na deze verbanning namelijk veel last van nepboekingen van boze vegans, zodat het restaurant volgeboekt zat maar er niemand kwam opdagen. Ook kinderachtig, maar daar had John al snel een oplossing voor: gasten moeten nu een aanbetaling doen van 30 dollar, dat later van de rekening afgehaald wordt.

 

En zijn reactie op de vrouw die haar onwelkome feedback gaf? Een directe quote: ‘F*cking vegans… They can f*ck off.’ Leuke, gezellige vent lijkt me die John Mountain.

 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op FavorFlav.com

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer