Chateau Meiland: de naklets
 

Lil had vanavond even iets gezelligs (wat eigenlijk? Straks even vragen), dus ik neem de honneurs even waar. Geen straf, want Chateau Meiland is toevallig ook mijn favoriet.

 

En ik heb dus ook nog eens een nanny die Martien persoonlijk kent. Ja ja, daar heb je niet van terug, hè? Ons Martien had namelijk een boetiekje in Noordwijk en laat onze Stella daar nou vandaan komen. Dus als Jacques d’Ancona miept dat Martien een typetje speelt, weet ik van onze Stella dat Martien altijd al zo is geweest. Gisteren was het weer feest. Even de hoogtepunten.

 

1.     Martien trekt brood uit een apparaat

 

“Maar kan dat? En moet dat geld in de gleuf?” Dan heel voorzichtig voelen en betasten en ja hoor, daar haalt hij een heerlijke, kraakverse pain uit de muur. “Eten we lekker met een kruidenbotertje.” Oh Martien, heb jij wel eens geen feest gemaakt van je dag?

 

2.     Doodeng, die machine

 

Er is een boom omgewaaid en dat is natuurlijk niet zo’n gezellige entree. Dus Erica en Maxime wandelen met elektrische zaag en kruiwagen richting de boosdoener-boom. Martien komt aanwandelen, zijn sjaal wapperend in de wind. “Ooooo, dat vind ik altijd ZO eng, dat apparaat. Die rook die er uit komt ook.” Volgens Erica hoort het en dat hout, dat moet ze nog in kleine stukjes choppen, dan is het pas klaar voor de haard. “Welneeeee,” zegt Martien. “Dat kan best. Dat stijl ik wel even gezellig. Laat dat maar aan mij over.” Als hij met zijn kruiwagen de salon in wandelt, weten we dat hij gelijk heeft.

 

3.     De droogscène

 

Hatsekiedee, gewoon de zeiknatte lakens in de droger mieteren, dat doet het nieuwe meisje gewoon. Martien heeft het nog nooit gezien. “C’est la mer, la mer.” Dat is veel te nat joh, dat wordt niet droog. Even tellen wat treize ook alweer was. “Quand c’est fini, je rebiens.” Zo, dat kwam er echt vloeiend uit Martien. Wijn?

 

4.     Martien en de startkabels

 

“Ooo, ik vind dit zo eng. Oh, ik wil niet dood.” Dat willen wij ook niet, Martien. Nog lang niet en nooit niet.

 

5.     Bij de kapper

 

Carolien moet zijn haar knippen. “Het wordt vlassig en ik haat vlassig.” Het begint te regenen. “Dat geeft niet, dan hoef je het niet vast te maken.” Caroline kamt zijn haar naar voren. “NEE, niet aan de lok.” Caroline: “Maar het is VLASSIG, Mart!” “Niet aan die lok!”

 

6.     “Ik doe het wel weer!”

 

7.     “Waar is die vrouw?”

 

8.     “Hebben jullie appelsap?” vraagt een nieuwe gast. “Wij zijn alcoholvrij.” Caroline: “Jeetje joh, had een kasteel verder gegaan.”

 

9.     Caroline: ”Dan doe ik je nek even met m’n tondeusetje. Daar doe ik normaal andere dingen mee, maarre…” Martien: “Ik vind het allemaal prima.”

 

10. Zegt Maxime nou ‘piesvol’ of’ ‘peaceful’?

 

11.  Ik heb nu ook ZO’N zin in die chocoladetaartjes van Martien. En in de volgende aflevering, dat ook.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach