Zo maak je de worteltaart en ingelegde wortel
- Schaaf met een dunschiller de wortels in dunne linten en doe in een kom.
- Verwarm de sushi-azijn, mirin en suiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Giet het azijnmengsel over de wortel. Dek de kom af en laat 1-2 dagen staan.
- Verwarm de oven op 175 graden celcius.
- Doe de glutenvrije bloem, het glutenvrije zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, de baksoda, allspice, suiker en de zeste en het sap van de sinaasappel in een kom en mix met een handmixer of staande mixer. Voeg, terwijl de mixer draait, langzaam de zonnebloemolie en de amandelmelk toe. Mix tot een glad beslag. Roer vervolgens de geraspte wortel door het beslag.
- Verdeel het beslag over 4 ronde bakvormpjes van 10 cm doorsnede en bak de worteltaartjes 35-45 min. in de oven. De taartjes zijn klaar als een prikker die je in het midden steekt er weer schoon en droog uit komt.
Zo maak je de kurkuma-hangop
- Maak een schone theedoek nat en leg hem in een zeef. Zet de zeef op een kom. Schenk de plantaardige yoghurt in de theedoek en zet 24 uur in de koelkast. Meng alle specerijen door de agavesiroop. Schep de hangop uit de theedoek en doe in een kom. Meng het agavemengsel door de hangop en bewaar de hangop tot gebruik in de koelkast.
Opmaakwijze
- Plaats op elk van 4 borden een worteltaartje. Verdeel de kurkuma-hangop over de taartjes en garneer met de ingelegde wortel, de roomse kervel en de bloedsinaasappelcompote.