Wanneer had jij voor het laatst de slappe lach?

 

Hahaha! Op de redactie is het even een hysterische bende. De slappe lach rules. En dat is best goed voor je gezondheid. Ha!

 

Onze redactieruimte is heel hip en industrieel, in een oude loods, dat sfeertje. Alles in stijlvol wit. Behalve wij, de kleurige en vaak vrolijke noten. Al dat wit geeft rust. Zou je denken. Op sommige dagen is het hier inderdaad sereen, is het rammelen van onze toetsenborden het enige wat je hoort. Maar op andere momenten, zoals nu, doet het hier denken aan een stationshal waar een groep puberella’s op het punt staat op werkweek naar Parijs te gaan. Of aan een zwembad vol gillende hormonen. Echt. Niet tot bedaren te brengen.

 

Wie denkt dat je alleen als tiener vaak de slappe lach hebt, is hier nog nooit geweest. Hysterisch zijn we soms. De ene keer steken wij van franska.nl elkaar aan, maar onze zusjes van amayzine.com zijn er ook nogal goed in. Uiteraard vinden we elkaar zo nu en dan enorm irritant, toch is het sfeerverhogend. En belangrijk. En gezond. Want als we lachen, produceren we gelukshormonen. Pijn verdwijnt, het verlaagt de bloeddruk en we voelen ons gelukkig. Wat wil je nog meer op je werk?

 

De term ‘slappe lach’ komt trouwens niet uit het niets, want die lachende hormonen veroorzaken ook lichte spierverslapping. Als we helemaal niet meer bijkomen, we onze buik vast moeten houden van het schateren, is ons endorfinesysteem als het ware overbelast waardoor we tijdelijk de controle verliezen. Ook is uit onderzoek gebleken dat we lachend 25 procent meer calorieën verbranden dan in rust. Geen wonder dat we hier allemaal zo mooi slank zijn… ;-)

 

Waarom je de lach van de een altijd aanstekelijk vindt en van die van een ander, zacht uitgedrukt, kippenvel krijgt, is waarschijnlijk een kwestie van voorkeuren in je onderbewustzijn. Wel doet een échte, gemeende lach het automatisch beter dan een gemaakt ‘neplachje’. Cabaretier Theo Maassen schijnt zelfs weleens een vrouw met een irritant lachje de zaal uitgestuurd te hebben.

 

Hier op de redactie is de storm inmiddels gaan liggen, sereen buigen wij ons in de witte ruimte over onze toetsenborden. Maar gelachen dat we hebben!

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl