Samenstellen
- 2 kroppen romaine sla (of 4 little gems)
- 100 gr sperziebonen
- 4 eieren
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bol knoflook op het aluminiumfolie en druip er een klein beetje olijfolie overheen. Vouw het folie goed dicht en rooster de knoflook ca. 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Breng water aan de kook in een pan met de deksel erop voor de sperziebonen. dop de boontjes en was de eieren grondig. Voeg de sperziebonen, de eieren en een flinke snuf zout toe aan de pan met deksel en kook de sperziebonen en eieren, afgedekt, 8 – 10 minuten.
- Haal de knoflook uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Snijd het ciabattabrood in blokjes van ca. 2×2 cm. Meng de croutons met de knoflook en de olijfolie en breng op smaak met zout. Verdeel de croutons over een ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig. Schep halverwege de baktijd een keer om.
- Maak ondertussen de dressing. Pureer de geroosterde knoflook, de knoflook, de eidooier, de ansjovisfilets en het citroensap. Voeg geleidelijk aan de olijfolie in een dunne straal toe en meng goed door tot alle olie is opgenomen. Voeg als de dressing te dik is nog wat water toe. Breng eventueel op smaak met zwarte peper. Giet daarna de sperziebonen af en spoel de eieren onder koud water.
- Pel de eieren en snijd in tweeën. Scheur de sla in stukken, was de stukken en schud goed droog. Meng de sla in een grote kom met de dressing tot alle sla bedekt, maar niet doordrenkt, is. Verdeel de sla over vier borden. Leg de sperziebonen ertussen en de eieren erop. Verdeel de croutons en de Parmezaanse kaas over de borden en serveer.