Geef nooit een cadeau door

 

Je kunt er enorm de mist mee ingaan, met cadeautjes. En omdat de feestmaand nu heel dichtbij is, geven we je een paar tips.

 

Het feestseizoen is van start. Nog niet helemaal maar we zijn wel voorzichtig de kerstdagen aan het invullen en verlanglijsten aan het verzamelen. Nu is alertheid geboden want waar het om cadeaus gaat, moeten we voorzichtig zijn. We willen noga; eens uit de bocht vliegen met gekregen waar. Daarom de grootste cadeaublunders op een rij. Ter lering ende vermaeck.

 

1. Doorgeven

Mijn schoonzus kreeg een volledige uitzet voor haar huwelijk. Met sommige dingen was ze blij. Met andere wat minder. Zo kwam het dat ze vriendin A. uitnodigde die het iets minder breed had. ‘Je mag alles uitkiezen wat je maar wilt. Op deze tafel staat alles waar ik niets mee heb. Hoe halen mensen het in hun hoofd om mij dat te geven.’ Schoonzus deed er nog een schepje bovenop. U voelt hem al aankomen. Tussen de ‘prullaria’ stond het cadeau van vriendin A. Ai, ai, ai. Les geleerd: Cadeaus nooit doorgeven aan anderen.

 

 

2. Oordelen over nog niet uitgepakte cadeaus

Vriend F. vierde zijn verjaardag en zat trots omringd door al zijn vrienden cadeaus uit te pakken. Vriendin M. gaf hem een mooie geurkaars van het luxe merk Dyptique. Daar was hij blij mee. Beter dan die rommel van Rituals. Hij zei het luid en duidelijk. Na vriendin M. was vriendin S. aan de beurt. Met licht beteuterd hoofd haalde zij haar pakje tevoorschijn. Het was een geurkaars. Van Rituals…

 

 

3. Onuitgepakt doorgeven

Ach, u kent het. Je gaat ergens heen maar het was er helemaal niet van gekomen om iets aardigs te kopen. Wacht, je hebt nog een mooie fles wijn liggen. In een houten kistje. Gekregen van een belangrijke klant van je man dus ongetwijfeld van goede kwaliteit. Kun je rustig doorgeven. Papiertje eromheen en klaar. Als de gastvrouw blij het kistje opent, roept ze blij uit dat er ook nog een persoonlijk kaartje bij zit. Ja. Die was dus aan jou en je man gericht. Wèèp, wèèp, wèèp.

 

4. Bijna verlopen cadeaubon

In dezelfde categorie, de cadeaubon. Je wilt iets leuks geven, maar bent er eigenlijk niet toe gekomen. 

Ineens bedenk je dat je nog een heerlijke cadeaubon hebt liggen van die mooie spa. Het komt er bij jou toch niet van en vriendin X houdt daar enorm van. Als je hem hebt overhandigd, kijk je even naar de vervaldatum. Die was een week geleden. Val jij even door de mand.

 

Moraal van het verhaal; doe alsof je overal blij mee bent, geef niets door of weg en koop zelf echt een cadeau op maat gemaakt voor de persoon in kwestie. Dan zul je zien dat we op een gegeven moment echt gelukkig zijn met giften en niet eens meer hóeven te veinzen of door te geven.

 

 

Door: redactie Franska.nl