By The Weetje

Wat zit jij nou te doen? Waarom doe je dat? Ik had net m’n nagels gelakt en toen deed ik dus deze truc.

 

Toen likte ik dus aan m’n nagels. En dat vonden ze gek, de collegaatjes. Zie je wel, je moet je nagels ook ’s ochtend thuis lakken. Dan zien ze je niet raar doen. Maar soms komt het er in de haast even niet van. Hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet, maar er is altijd iets met haast. Hup, hup, tas pakken, boterham inpakken voor onderweg, kat nog even te eten geven, tussendoor plastic of vuilnisbak buiten zetten…
 

En dan hatseflats. Nagellak beschadigd. Want: nog niet droog. Geduld is niet zo mijn ding, zeg maar. Met als gevolg, ‘geen-gezicht-nagels’ of extra tijd kwijt, want opnieuw beginnen.

 
Terwijl het zo makkelijk is. Ik heb dus gewoon een heel handige truc. De beste nagelcheck die er is. Je weet namelijk zeker dat je nagellak droog is als je er even aan likt. Heel even met je tong aanraken is ook al genoeg. Proef je nog nagellak, dan is ie nog niet droog. Wachten dan dus. En stilzitten. Proef je niets, dan is het klaar en kun je aan de slag met wat dan ook.

 

 
 
 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.