Budgetkoken met tomaten uit blik

 

Je laatste beetje geld ‘uitstrekken’ net voordat je salaris wordt gestort, kan soms een uitdaging zijn. Lekker eten wil je natuurlijk wel. Met tomaten uit blik kom je een heel eind.

 

Je laatste beetje geld ‘uitstrekken’ net voordat je salaris wordt gestort, kan soms een uitdaging zijn. Lekker eten wil je natuurlijk wel. Met tomaten uit blik kom je een heel eind.

 

Verse tomaten zijn natuurlijk altijd lekkerder, maar om die te pellen of daar saus van te maken neemt wat tijd in beslag. Daarnaast zijn tomaten buiten de zomer om in Nederland vaak niet van een geweldige kwaliteit. Dus sla vooral een paar blikken blokjes of hele gepelde tomaten in.

 

Pastasaus
Een simpele tomatensaus staat zo op tafel en gedroogde pasta kost ook bijna niks – of heb je misschien zelfs al in huis. Als je iets meer zuur en zout in je saus wilt, maak je puttanesca.

 

Kip
Door kippendijen te stoven in tomatensaus, krijgen ze veel meer smaak en blijven ze mals. In het recept wordt ook nog rozemarijn en ansjovis toegevoegd voor een heerlijk stoofgerecht.

 

Melanzane alla parmigiana
Comfortfood bij uitstek, en dat voor een prikkie. Lagen aubergine en kaas in een pruttelende tomatensaus; met melanzane alla parmigiana scoor je altijd.

 

Bonen
Ook enorm betaalbaar, en nog lekkerder als je ze lang stooft in tomaten. In dit recept wordt een snelkookpan gebruikt. Als je die niet hebt, kun je het gerecht ook gewoon lang op laten staan.

 

 

Shakshuka
Eieren die worden gegaard in een pittige tomatensaus: dit recept is een goede basis. Met de kruiden en specerijen kun je variëren, als je maar zorgt voor goed brood om de saus mee op te deppen.

 

Groenten
Fruit wat uien en knoflook in olijfolie en voeg boerenkool, spinazie of andere groenten toe. Bak een paar minuten en voeg dan een half blik tomatenblokjes toe. 

Breng op smaak met peper en zout en laat vijf tot tien minuten pruttelen. Lekker over rijst of aardappelpuree.

 

Curry
Met een paar Indiase kruiden kun je al heel veel smaak aan een curry geven. Deze variant tilt je nederige aardappel en bloemkool meteen naar een hoger niveau.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav