Brenda: Ik ben dol op chocolade. Deze helemaal in sfeer gemaakte kerstboom-brownies zijn dan ook absoluut mijn favoriet.
Dit heb je nodig
- 200 gram pure chocolade, klein gesneden
- 100 gram witte chocolade, in blokjes van 1 cm gesneden
- 100 gram melk chocolade, in blokjes van 1 cm gesneden
- 100 gram ongezouten boter
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepel vanille aroma of een zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 75 gram bloem, gezeefd
- zilveren (eetbare) balletjes om te versieren
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakblik in van 20 x 20 cm en doe er bakpapier in. Verwarm de pure chocolade met de boter au bain marie. Roer af en toe, zodat de boter en chocolade zich met elkaar vermengen. Neem de kom van de pan en laat het afkoelen. Klop met een mixer de suiker en vanille door het chocolademengsel. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg de bloem toe en spatel deze erdoor zodat je een glad mengsel krijgt. Roer dan de witte- en melkchocoladeblokjes erdoor. Schep in de vorm en bak ongeveer 40 min. of tot er wat vochtige kruimels blijven hangen aan een satéprikker (in het midden gestoken). Laat de brownies volledig afkoelen.
Voor de botercrème
- 250 gram poedersuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 3 eetlepels water
- groene kleurstof
Zo maak je het
Mix op kamertemperatuur de boter in een kom. Zeef de poedersuiker in de kom en voeg water toe, goed mixen. Roer de kleurstof erdoor. Schep in een spuitzak. Snijd de brownies in punten en bespuit ze met de botercrème. Versier met zilveren balletjes.
Eet smakelijk!
Lees ook de vorige aflevering, hoe je zelf sneeuwvlokken maakt.
Door: Brenda Bakker