Broodje bal
à la Italia

Het lekkerste broodje bal. Kunnen we dat vanaf morgen ook hier in Nederland bestellen? Ah joh, we maken ‘t wel zelf.

 

Dit heb je nodig

  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 15 g broodkruimels
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse
  • kaas
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • 300 g kippengehakt of
  • rundergehakt
  • 1 grote pot tomatenpastasaus (690 g)
  • Scheutje olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • Een handje verse peterselie
  • 4 pistoletjes
     

Zo maak je het
Klop de eieren los in een grote schaal. Snijd de ui en knoflook fijn. Meng dan de eieren met de broodkruimels, ui, knoflook, Parmezaanse kaas, oregano, peper en zout. Kneed het kippengehakt door het mengsel. Maak kleine balletjes (zorg dat je vingers nat zijn, dat rolt makkelijk!). Doe de helft van de tomatensaus in een pan en laat de saus op een laag vuurtje pruttelen terwijl je de balletjes zo goed als gaar bakt in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de balletjes bij de tomatensaus en voeg ook de resterende saus toe.

 

Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg eveneens toe aan de pan. Laat het geheel nog een tijdje pruttelen, totdat de mozzarella gesmolten is en de saus warm. Strooi wat peterselie over de balletjes en beleg de broodjes met de balletjes.

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares