Brood zonder spierballen

 

Sfeerbeeld: Getty Images

 

Wie van brood houdt moet dit zeker proberen! Versgebakken met een knapperige korst.

 

Wie zegt dat broodbakken veel werk kost? Niet met dit recept.

 

Dit heb je nodig

  • 450 g tarwebloem
  • 1½ tl zout
  • 1 tl droge gist
  • 360 ml warm water

 

Zo maak je het
Doe de bloem, zout, gist en water in een kom en roer goed door totdat er een mooi deeg ontstaat. Bedek de kom met vershoudfolie of een theedoek en laat het deeg ongeveer 4 à 5 uur rijzen. Bestrooi het daarna met wat bloem en vouw het een paar keer. Vorm het deeg opnieuw tot een bal. Bestrooi het weer met bloem en laat nog 1 uur rijzen.

 

Zet de oven op 250 graden en verwarm een gietijzeren pan met deksel in de oven. Doe het deeg in de pan en zet hem met de deksel erop in de oven. Bak het brood ongeveer 30 minuten mét en nog 15 minuten zonder deksel voor een knapperige korst. Haal het brood uit de oven en laat minimaal 20 minuten afkoelen voor je het brood snijdt.

 

Eet smakelijk!

 

Zin om nog meer brood te bakken? Lees het artikel over rozemarijnbroodjes (dit deeg moet je helaas wel kneden)