De briljante tweet van Chantal Janzen

 

In de tijdens waarin sociale media je zomaar terug kunnen brengen naar een middeleeuws marktplein waar je met rotte eieren en tomaten bekogeld wordt, is het zaak om slechte publiciteit of een bepaald ‘narratief’ de juiste kant op te buigen.

 

 

 

Dat kun je doen door zoals Linda de Mol en Jeroen Rietbergen ineens op een terrasje in Parijs te gaan zitten en zo een beetje de angel uit alle speculaties proberen te halen. Of dat doe je zoals Chantal Janzen.

 

Wat er gebeurde? Er ging een vrij onbenullig tweetje rond met de tekst ‘Ben jij ook zo klaar met Chantal Janzen?’ Het werd door iemand geretweet die wel wat meer volgers heeft en voor je het weet was de sneeuwvlok een lawine. Het regende onaardige dingen over Chantal. En wat deed de grande dame zelf? Je zou kunnen denken: doe niets. Altijd goed, de storm uit laten razen en niet in de vlek wrijven. Of je zou een verongelijkt berichtje kunnen plaatsen in de trant van: nou, een miljoen mensen beleven anders erg veel plezier aan het kijken naar mijn programma’s. Of je lijnt beroemde vrinden op die het voor je opnemen. Of je pullt een Jeroen van Koningsbrugge die zo’n bericht retweet  waardoor al zijn fans de strijd weer aangaan met de negatieve zenders.

 

Of je doet zoals Chantal. Die zocht weer even haar Twitter-inlog en wachtwoord op (want ze was er al even niet meer op geweest), logt in op haar account, zoekt de betreffende tweet op en reageert: ‘Vertel mij wat.’

 

Dan ben je groot. En grappig.
En mocht je ooit klaar zijn met televisie maken dan weet je wat je tweede missie wordt: mediastrateeg.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach