Briljant: Deense super­markt heeft de perfecte truc tegen hamster­aars

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: de perfecte truc tegen hamsteraars.

 

We kunnen het nog duizend keer zeggen: hamster niet. Toch blijven mensen het doen. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Behalve in een Deense supermarkt, waar ze het met een briljante truc weten te stoppen.

 

Adverteren de supermarkten normaal in koeienletters met acties als ‘2 HALEN = 1 BETALEN’, in supermarkt Meny in Hellerup (vlakbij Kopenhagen) gooien ze dat principe helemaal om.

 

‘Wilt u dat pinnen of contant betalen?’
Eén flesje desinfecterende handgel kost 40 kronen (€5,50). Wil je een tweede? Dan wordt dat 1000 kronen (€134.00) extra per flesje alstublieft.

 

 

Hamsteraars waren – net als in veel Nederlandse supermarkten – helemaal los gegaan in de supermarkt afgelopen weekend. Uien, bloem, toiletpapier, bollendoekjes en desinfecterende handgel: het was allemaal op.

 

Dus bedacht winkelmanager Rasmus Vejbaek-Zerr deze actie. “Ik doe het om mensen een spiegel voor te houden en na te laten denken voordat ze hun winkelwagentje volstouwen,” zegt hij.

 

Antihamsteracties in Nederland
In Nederland hebben we zo’n actie nog niet gezien. Wel heeft zanger en foodie Thomas Acda een actie met ‘zijn’ Jumbo opgezet om ervoor te zorgen dat ouderen en zorgverleners ook genoeg boodschappen hebben.

 

Jumbo liet weten dat het iedereen vrij staat om een dergelijke actie met zijn/haar supermarkt op poten te zetten, maar dat zij het niet landelijk verzorgen omdat ze – wederom door al die hamsteraars – te druk zijn met het goed laten verlopen van de bevoorrading.

 

Dus jongens, nogmaals:

 

 

Door: Redactie FavorFlav