Brigitte schrijft een brief aan Meghan Markle

 

Alle begin is moeilijk en hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.

 

 

Beste Meghan,

 

Hoe bevalt je rol van hertogin van Sussex tot nu toe? Geen makkelijke, kan ik me zo voorstellen. Je publiek is groter dan je ooit durfde te dromen, dat wel. Maar dit contract is voor het leven en daarbij wordt elke stap die je zet strak geregisseerd en breed uitgemeten en zijn er heel veel restricties. Ik bedoel: zelfs als je in een droom van een broekpak in het openbaar verschijnt levert dat je kritische kanttekeningen van de Queen Mom op, omdat het protocol broeken en rokken tot boven de knie niet tolereert. En dan te bedenken dat je kon gaan en staan waar je wilde toen je nog ‘gewoon’ een Hollywoodster was en precies dat kon dragen waar jij je het meest comfortabel in voelde.

 

Over je gedragingen is ook al constant wat te doen. Vorige week werd er ongeveer wereldwijd gespeculeerd over je relatie met schoonzus Kate en dat het hommeles zou zijn tussen jullie. Alleen omdat jij en Harry hebben besloten dat jullie Kensington Palace liever niet langer delen met William en Kate, maar de voorkeur geven aan het meer landelijke Frogmore Cottage bij Windsor Castle. Ik kan me die beslissing heus goed voorstellen. Ieder stel zou wat privacy prefereren boven het delen van een huis met familie. En ook veel beter voor jullie baby straks, die frisse lucht in de countryside!

 

Tussen jou en je hofhouding, vervolgens, zou het ook niet boteren. Omdat je veeleisend zou zijn en divagedrag zou vertonen. Mag je alsjeblieft? Je bent namelijk een diva! Dus om nou van een ware stormloop te spreken terwijl alleen jouw persoonlijke assistente, jullie beider privésecretaris en rechterhand-sinds-vijftien-jaar van je echtgenoot de benen hebben genomen… Troost je maar met de gedachte, lieve Meghan, dat er ook in het gewone bedrijfsleven onvermijdelijk koppen rollen bij de wisseling van de wacht. Gewoon niks van aan trekken. Die storm waait ook wel weer over.

 

Net als de aantijgingen van Piers Morgan van afgelopen week. Erg flauw van Piers, die insinuaties over dat je hem eerst zou hebben gebruikt om je carrière als actrice een boost te geven en hem als een baksteen zou hebben laten vallen du moment dat je Harry tegen het lijf was gelopen. Je was gewoon verliefd! En verliefde mensen zijn nu eenmaal een beetje antisociaal. Alleen maar oog voor elkaar en blind voor de rest van de wereld. Precies zoals het hoort eigenlijk.

 

 

 

Dus waar het om draait? Alle begin is moeilijk en hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Maar je bent een slimme vrouw en je bent getrouwd met een droomprins van het zuiverste water. Het komt wel goed dus!

 

Sterkte ermee.

 

Liefs,

 

Brigitte

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans