Wow! Een brie-lolly van bladerdeeg

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Brie-lolly’s.

 

 

Dit heb je nodig

 

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 g brie
  • 4 tl vloeibare honing
  • 8 takjes verse tijm
  • 1 ei
  • Waterkers
  • Vloeibare honing als dip
  • 8 lollystokjes

 

Zo maak je het

 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en halveer ze. Snijd de brie in 8 plakken.

 

2. Leg telkens een plak brie aan de linkerkant van een plakje bladerdeeg. Leg er een lollystokje bovenop. Zorg dat minstens de helft van het lollystokje naar buiten steekt. Druppel wat honing over de brie. Ris de blaadjes van een takje tijm en verdeel de tijmblaadjes over de brie. Klop het ei los en besmeer de zijkanten van elk plakje bladerdeeg met wat losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg dubbel. Druk de randen goed aan met een vork en besmeer de bovenkanten van de lolly’s met de rest van het losgeklopte ei.

 

3. Leg de bladerdeeglolly’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een half uur goudbruin en knapperig.

 

4. Serveer de lolly’s op een plank. Garneer ze met losse blaadjes waterkers. Geef er extra honing bij om de lolly’s in te dippen.

 

 

 

Variatietips:

 

  • In plaats van brie kun je ook blue stilton gebruiken. Serveer de lolly’s dan met frisse druifjes.
  • Vervang de brie door mozzarella en prik voor het serveren een kerstomaatje en een blaadje basilicum aan het stokje.

 

 

tapa's waaier

Receptenwaaier Tapas

€9,95

ImageBooks

 
 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares