Variatietips:
- In plaats van brie kun je ook blue stilton gebruiken. Serveer de lolly’s dan met frisse druifjes.
- Vervang de brie door mozzarella en prik voor het serveren een kerstomaatje en een blaadje basilicum aan het stokje.
Wow! Een brie-lolly van bladerdeeg
Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Brie-lolly’s.
Dit heb je nodig
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en halveer ze. Snijd de brie in 8 plakken.
2. Leg telkens een plak brie aan de linkerkant van een plakje bladerdeeg. Leg er een lollystokje bovenop. Zorg dat minstens de helft van het lollystokje naar buiten steekt. Druppel wat honing over de brie. Ris de blaadjes van een takje tijm en verdeel de tijmblaadjes over de brie. Klop het ei los en besmeer de zijkanten van elk plakje bladerdeeg met wat losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg dubbel. Druk de randen goed aan met een vork en besmeer de bovenkanten van de lolly’s met de rest van het losgeklopte ei.
3. Leg de bladerdeeglolly’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een half uur goudbruin en knapperig.
4. Serveer de lolly’s op een plank. Garneer ze met losse blaadjes waterkers. Geef er extra honing bij om de lolly’s in te dippen.
Variatietips:
Receptenwaaier Tapas
€9,95
ImageBooks