Boer Zoekt Vrouw lijkt een ware babyboom­machine

 

Misschien moet ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik heb dit programma nog nooit gezien.

 

En dat is best bijzonder, geloof ik; het is namelijk een heus kijkcijferkanon. En behalve een kijkcijferkanon, blijkt Boer Zoekt Vrouw ook een behoorlijk babykanon te zijn. Waarom? Nou, in de tien seizoenen dat het programma op tv te zien is (binnenkort begint het elfde seizoen, op 23 februari), zijn er toch zeker 75 baby’s geboren. Uit de Boer Zoekt Vrouw-kandidaten dus. Ik denk dat je wel kan spreken van een ware Boer Zoekt Vrouw-babyboommachine.

 

Presentatrice Yvon Jaspers is begrijpelijkerwijs ook best trots op dit feit. ‘Dat is iets om heel dankbaar voor te zijn als presentator.’ Nou, zeg dat wel. Sowieso is het wel duidelijk dat Boer Zoekt Vrouw het erg goed doet wat betreft koppelen. Daar kunnen apps als Tinder en Happn en datingsites nog wel wat van leren. Alhoewel, Tinderbaby’s zijn er natuurlijk ook al wel… Maar Boer Zoekt Vrouw-baby klinkt wel iets romantischer, toch?

 

Op 23 februari gaat het elfde seizoen dus van start, en ik ben nu wel benieuwd hoeveel baby’s er uit dit seizoen zullen voortkomen. Tot nu toe is het gemiddelde een hele nette 7,5 baby per seizoen. Vind ik nog best een pittig gemiddelde om hoog te houden. Maar los van alle baby’s denk ik dat dit het seizoen wordt dat ik voor het eerst ga kijken. Eens kijken waar iedereen het altijd over heeft. Oké, en natuurlijk achteraf kijken of de babyboommachine nog steeds werkt.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer