Bloemen als emoticons

 

Als je de taal der bloemen kent, kun je de man van je dromen symbolisch een hartenkreet sturen…

 

Liefde! Daar draait het allemaal om deze week, nou ja, altijd natuurlijk. Maar hoe geef je met een simpele bloem subtiel aan wanneer je iemands liefde beantwoordt of toch liever met een andere uitverkorene de toekomst tegemoet gaat? In de Victoriaanse periode kende elke vrouw ‘de taal der bloemen’ uit haar hoofd, om zo de man van haar dromen symbolisch haar hart te geven.

 

Tegenwoordig verklaren we elkaar ‘subtiel’ de liefde per whatsapp… ook leuk… Maar gelukkig bestaan er nog hopeloos romantische mannen, zoals de bloemist Shane Connolly, o.a. van het huwelijk van prins William en prinses Catherine, en schrijver van het boek ‘Discovering the meaning of flowers’.

 

Hierin verhaalt hij over de taal der bloemen, ook Floriografie genoemd, en laat hij in inspirerende aardse platen en boeketten zien hoe mooi deze bloemen de taal der liefde spreken. Nu wij nog! Een greep uit de symboliek: zoals wel bekend staat de rode roos natuurlijk voor echte liefde, maar wist je ook dat het teruggeven van een enkel rozenblaadje het antwoord geeft: heb hoop in onze liefde? Maar geef je de rode roos verwelkt weer terug, dan kan je aanbidder beter op zoek gaan naar een ander slachtoffer! 

 

Wil je origineel zijn? Geef dan een roze tuinroos cadeau met de boodschap ‘happy ever after’ of een paarse sering voor ‘herinneringen aan je eerste liefde’, of ken de verrassende boodschap van een narcis ‘Ik hoop dat je mijn affectie beantwoordt’… Slow love it is!

 

Dus mannen en vrouwen: lees dit boek, hol naar een goede bloemist en je hoeft nooit meer te twijfelen of een ‘emoticon’ de boodschap wel goed overbrengt.

 

 

Vers van de pers: ‘Discovering the meaning of flowers, love found, love lost, love restored’ by Shane Connolly – €25 – Uitgeverij Clearviewbooks.com

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie bloemen: Jan Baldwin