Bloedirritante uitspraken van ouders

 

Woest kon ik vroeger worden wanneer ik voelde dat mijn ouders me als een klein kind behandelden.

 

 

 

Zelf had ik namelijk het idee dat ik al heel wijs was, dus ik begreep nooit zo goed waarom ik niet als een volwassene werd aangesproken. Wat konden je ouders toch van die irritante opmerkingen maken, hè? Vaak in combinatie met zo’n naar belerend toontje, je kan er nog kwaad van worden als je eraan terugdenkt. Sommige van die uitspraken staan echt op je netvlies gebrand, dat waren van die typische opmerkingen die alle ouders (voor mijn gevoel) maken. Ik ben benieuwd of ik ze ooit zelf ga gebruiken, gewoon puur om even te kijken hoe het nou voelt om zo vervelend te zijn.

 

1. ‘Kijken doe je met je ogen, niet met je handen.’

2. ‘Het is hier geen hotel.’

3. ‘Geen zin? Dan maak je maar zin.’

4. ‘Dat soort dingen zeg je maar tegen je vrienden.’

5. ‘Gedraag je je ook zo in de klas?’

6. ‘Honger hebben ze in Afrika, jij hebt trek.’

7. ‘Ik wil, ik wil, ik wil… Ik wil ook wel eens wat.’

8. ‘Ben je nou helemaal betoeterd?’

9. ‘Kijk mij eens even aan.’

10. ‘Van te veel televisie krijg je vierkante ogen.’

11. ‘Dus als jouw vrienden in de sloot springen, dan doe jij dat ook?’

12. ‘Omdat ik dat zeg, daarom.’

13. ‘Praat ik soms Chinees?’

14. ‘Toen ik jouw leeftijd had…’

15. ‘Wat zeggen we dan? Precies: dankjewel.’

16. ‘Eet je bord leeg.’

17. ‘Dat wordt janken geblazen.’

18. ‘Ik zeg dit niet om je te pesten.’

19. ‘Ik wil dat je dat nu doet. Niet morgen, niet overmorgen, maar nu.’

20. ‘Jij gaat nergens heen totdat je kamer is opgeruimd.’

21. ‘Welke deel van ‘nee’ begrijp je niet?’

22. ‘Wacht maar tot je zelf kinderen hebt.’

23. ‘Zolang je in dit huis woont, gelden ónze regels.’

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com