Laat de kerst maar komen!

Ilse is gek op kerst en voor haar kan dit feestelijke seizoen niet snel genoeg beginnen! Ze heeft dan ook verschillende bomen. Met allemaal een andere sfeer. De zelfgemaakte decoraties kom je overal in huis tegen.

 

 

Wie wonen hier?

  • Ilse Witjes, 41, runt Sonsbeek Bed & Breakfast op het terrein.
  • Jeroen Wigman, 42, automonteur
  • Kinderen Hope 12, Fay 10, Ziggy 6

 

Waar? In Arnhem, Gelderland

 

Stijl van het huis? Gebouwd in 1900, een vijf verdiepingen tellend,uitgebouwd herenhuis, opgesplitst in twee woningen: Ilse en haar familie wonen in het souterrain en op de begane grond.

 

Hoe groot? Begane grond 75m2, 2 verdiepingen – souterrain en de begane grond.

 

Ilse Witjes en Jeroen Wigman zijn geboren en getogen in Arnhem. Ze waren niet serieus op zoek naar een plek, maar een bevriende makelaar stelde voor om een kijkje te nemen in dit huis aan de rand van de stad. Dat was in 1997. Ilse was meteen verliefd. ‘Ik hield van de authentieke kenmerken, zoals de prachtige zwart marmeren schouwen, glas-in-loodramen, glazen paneeldeuren en-suite en de hoge, decoratieve plafonds.’ En hoog is niet overdreven. De plafonds zijn bijna vier meter hoog!

 

 

Op 6 december, onmiddellijk na sinterklaas, worden de bomen tevoorschijn gehaald; een goede boom in de woonkamer en een kleinere, imitatieboom in de ruime keukeneetkamer. Er is een regel als het gaat om de boom versieren van: de mengelmoes van decoraties die door de jaren heen verzameld is, wordt gebruikt om de boom naast de eettafel te versieren; de boom in de woonkamer mag alleen worden versierd met witte decoraties. Hieraan is meteen te merken dat Ilse kieskeurig is over wat er in haar huis te zien is. Haar stijl heeft zich ontwikkeld en is gerijpt door de jaren heen, de stukken die ze koopt zijn goed doordacht en voegen echt iets toe aan de sfeer die ze heeft gecreëerd. Dat betekent niet dat ze is gestopt met het bezoeken van tweedehandsmarkten, maar het is niet meer de verslaving die het ooit was. ‘Less is More’ is haar motto geworden.

Het luxe inpakpapier van de pakjes onder de boom was eerst gewoon saai bruin totdat de meisjes ze bestempeld hebben met kerstbomen. Mooi, persoonlijk en stylish!

De witte kerstboomdecoraties zijn van klei, gevormd met behulp van speculaas mallen, ook gemaakt door de kinderen.

 

Productie: Features & More Styling: Wilma Custers, Tekst: Geraldine Nesbitt, Fotografie: Peggy Janssen