Bijzondere verkeersregels in het buitenland

 

Met de auto op vakantie, ik houd ervan. Lekker toeren langs nieuwe velden en wegen. En dan fijn om je heen koekeloeren.

 

Maar in den vreemde gelden ook soms vreemde verkeersregels. Zo mag je in Italië in veel steden en dorpen het historisch centrum niet inrijden met de auto. Met grote borden vol woorden die ik niet zo snel in mijn vertaalboekje Italiaans voor dummies tegenkom, word ik gewaarschuwd voor allerlei onheil en vooral een enorme boete. Die camera hangt er dus niet voor niks. Die gebruiken ze ook echt.

 

Maar niet alleen de Italianen hebben andere verkeersregels. Draag je een bril en woon je in Spanje? Dan moet je altijd een extra brilletje in je auto bij je hebben. Anders kun je tot wel driehonderd euro boete krijgen. In Engeland mag je tussen half twaalf ‘s avonds en zeven uur in de ochtend niet claxoneren. Dus luid toeterend uitzwaaien is er dan niet bij. Wil je in Zwitserland op zondag je auto wassen? Da’s illegaal. Dus als er vogelpoep op je voorruit zit heb je dikke pech en moet je daar op de dag des Heren maar omheen kijken.

 

Ha, dit vind ik weer heel geestig: in België ben je niet verplicht om door te rijden als het stoplicht op groen springt. Wat zouden die Belgen daar dan gaan doen? Een potje klaverjassen soms?

 

Duitsers mogen niet tegen de richting van het verkeer in parkeren. En heb je een app op je telefoon die flitspalen laat zien, haal die er dan maar vanaf. Alleen uitzetten en wegleggen is niet voldoende, je riskeert een heel hoge boete. Duur begin van je vakantie dus.

 

 

Ga je wat verder van huis, wees gewaarschuwd: in Thailand mag je meneer niet zonder T-shirt achter het stuur. (Ik kan me zo voorstellen dat jij je shirtje wel aanhoudt als je in je tuut zit.) En in Denver in de Verenigde Staten mag je op zondag niet in een zwarte auto rijden. Je zal maar een zwarte wagen gehuurd hebben. Rare jongens toch, die Amerikanen…

 

Bron: lifehacking.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit