Bijzonder: Harry en Meghan worden hun huis uitgezet

 

Het was even stil rondom The Former Royals Harry en Meghan, maar vanochtend kwam er weer eens nieuws naar buiten: het stel wordt hun huis gezet.

 

 

 

No worries, ze worden niet dakloos, het gaat namelijk om hun huis in Engeland: Frogmore Cottage. Dat heeft hun stichting Archwell bevestigd aan de media.

 

Koning Charles heeft het een beetje met de twee gehad, en de reden voor hun uitzetting is ook eigenlijk best logisch. Een Netflixdocu waarin ze niets meer heel laten van de Britse royals, het interview bij Oprah, alle interviews daarna en als kers op de taart ook nog een boek waarin Harry letterlijk álles bespreekt, van zijn besnijdenis tot aan zijn ontmaagding, en héél veel onthullingen (klaagzang) over zijn familie. Tsja, als je zo je best doet om al je schepen achter je te verbranden, dan is het ook niet zo heel gek dat Charles ze niet meer in een huis wil hebben dat betaald wordt door de koninklijke familie.

 

Ze hebben nog tot 6 mei om het huis leeg te halen, maar ze zouden al druk bezig zijn met alles te verschepen naar Californië. Op 6 mei wordt koning Charles officieel gekroond, vandaar die deadline. Vanaf die datum is het dus ook zo dat Harry en Meghan geen privéaccommodatie meer in Engeland hebben, en dus ook geen beveiliging meer, wat voor de twee al een heikel punt was.

 

Goed, ik kan me ergens voorstellen dat ze dit huis moeten opzeggen, maar wacht maar tot je de nieuwe bewoner weet. Hier snap ik werkelijk waar niets van: het is prins Andrew. Dat laat wel weer zien wat voor bijzondere (en walgelijke) moralen en waarden de Britse royals erop na houden: je maakt ons zwart in de media? M’n huis uit! Je maakt je (naar verluidt) schuldig aan herhaaldelijk seksueel misbruik? Ach gos, wil je anders in ons gigantische Britse landhuis wonen? Je hebt het al zwaar genoeg gehad. Bah.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer