Bij het zien van de foto van deze meisjes is het onmogelijk om niet geëmotioneerd te raken
 

Hun leventje nam afgelopen week een heel nare loop en zal nooit meer hetzelfde worden.

 

 

Dit stukje draag ik op aan de tweeling Sofie en Feline uit Maassluis. Ze zijn nog maar kleuters, die twee, en toch zal hun leventje na afgelopen week nooit meer hetzelfde worden. Op maandag sloeg het noodlot toe toen hun vader en moeder samen onderweg naar een afspraak waren en hun auto op de N9 frontaal werd aangereden door een vrachtwagen die van de weg was geraakt en op hun helft terecht was gekomen. Pappa Robin zou nooit meer thuiskomen. Mamma Suus vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

 

Bij de politie, waar pappa en mamma allebei werken, sloeg hun ongeluk in als een bom en stilzitten en niets doen was geen optie voor de collega’s, dus werd er, om toch maar iets te kunnen betekenen, een crowdfunding gestart. Een studiepotje voor de meisjes, was het idee. Want als hun mamma het onverhoopt ook niet redt en ze weesjes worden, moet er in ieder geval genoeg geld zijn om die twee straks te laten studeren. En als mamma het wel haalt en hopelijk toch weer thuiskomt, om haar een extraatje te gunnen – geldzorgen maken het verlies van Robin immers nog moeilijker dan dat toch al is.

 

Honderdvijftigduizend euro was het streven, maar dat bedrag was zo snel binnen dat het streefbedrag werd verhoogd naar tweehonderdduizend euro. Hetgeen ook binnen no time werd opgehaald; twee dagen en 14.894 donaties later stond de teller al op € 233.213.

 

Dit stukje draag ik op aan de tweeling Sofie en Feline uit Maassluis, wiens leven na afgelopen week nooit meer hetzelfde zal worden. Zouden ze later, als ze groter zijn, troost kunnen putten uit alle hartverwarmende en hartverscheurende verhalen die nu onder hun foto op de site van Get Funded staat? Zullen de collega’s van pappa en mamma dan nog een rol in hun leven spelen? En vooral: zal hun mamma dan nog in hun leven zijn? Aan hun mamma draag ik dit stukje ook op. En ook haar gun ik dat ze troost mag putten uit alle blijken van medeleven als ze mag ontwaken uit de diepe slaap waarin ze sinds het ongeluk verkeert.

 

Doneren kan nog op getfunded-in-loving-memory-of-robin.