Pasta di bietjes, een heerlijke Hollandse twist in een Italiaans jasje.
Dit heb je nodig
- 2 kleine bieten, gespoeld en bijgesneden
- 280 gr bloem
- 1 groot ei
- 5 dooiers van grote eieren
- 1 tl zeezout, plus meer voor het zouten water
Zo maak je het
Breng een grote pan water aan de kook. Kook de bieten ongeveer 40-45 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af, laat ze afkoelen en pureer de bieten met een keukenmachine of blender tot een glad geheel. Doe de helft van de bloem in een kom. Voeg het hele ei, het eigeel, de bietenpuree en zout erbij. Mix het met een deeghaak en voeg af en tot wat meel bij tot al het meel op is. Als het deeg nog te plakkerig is, kun je nog wat extra meel toevoegen. Kneed het deeg vervolgens nog 5 à 7 minuten met de hand. Rol het uit op een met meel bestrooide werkbank. Snij kleine vierkantjes uit het deeg en druk in het midden de twee uiteinden tegen elkaar: zo ontstaan de vlinders.
Breng een grote pan met water en een klein beetje zout aan de kook. Voeg de vlinderpasta toe, en kook ongeveer in 5 minuten beetgaar.
Eet smakelijk!
Beeld: Nathalie Paramore