Bezorging tussen … gisteren en overmorgen

Potverdorie, tondeuse kapot. En een echtgenoot met een rare bol.

 

 

Ik laat in het midden hoe de verdeling was, maar het had iets te maken met láng haar waar je geen haar wilt hebben en géén haar waar je het graag nog zou zien. En de enige oplossing daarvoor is de tondeuse, maar die van ons was nu dus stuk.

 

Ik had echter geen tijd om nog naar de winkel te fietsen, en hij moest met dat hoofd nog naar een klant. Nou ja, het was niet anders.

 

‘Bestellen voor morgen dus, die tondeuse,’ riep mijn dochter, ‘scheelt een heleboel tijd.’

 

Dus ging ik naar de website van dat kleine, dikke ventje, en bestelde daar een nieuwe tondeuse, en ook meteen maar een boek. Ik was er nu toch. Het was allemaal zo gepiept, en alles zou de volgende dag worden bezorgd.

 

Hoera! Waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? dacht ik nog. Ik bestelde daar alleen maar boeken, en voor andere dingen fietste ik nog naar winkels. Tien minuten later kreeg ik al een e-mail van ze met: ‘Bedankt voor de bestelling en morgen tussen 10.00 en 16.00 uur wordt alles bezorgd.’

 

Fijn! Vroeger moest ik voor dat soort dingen altijd vrij nemen, dacht ik nog toen ik tevreden in bed stapte en mijn telefoon uitzette. En de volgende ochtend werd ik wakker en ging ik eerst het boek uitlezen waarover ik een stuk zou schrijven, en pas daarna zette ik mijn telefoon weer aan.

 

Bliep, bliep, blieperdebliep. Een heleboel berichtjes, waaronder een paar van dat dikke, blauwe kereltje, met de mededeling dat mijn pakketje tussen 14.00 en 16.00 uur bezorgd zou worden.

 

O, dan had ik nog even. Eerst maar mijn bed verschonen en de vaatwasser uitruimen.

 

En toen weer een bliepje.

 

Het kwam tóch tussen 12.00 en 14.00 uur! Oeps, dat was al snel. Zou ik nog kunnen douchen voor die tijd? Bliep, bliep. O, toch niet. Mijn pakket zou nu al tussen 11.50 en 13.50 arriveren. Nou, dat ging ik echt niet meer redden hoor. Dus even mijn dochter gebeld of zij op mijn voordeur wilde letten. Die zit naast de hare, dus dat moest wel lukken.

 

Ik rende dus naar de douche en hoorde ondertussen alweer een bliepje. En terwijl ik las dat mijn pakket nu tussen 13.30 en 16.00 uur bezorgd zou worden – en ik mijn dochter dus weer appte dat ze níet hoefde op te letten – hoorde ik alweer een piep. Het werd tóch weer tussen 12.00 en 14.00 uur.

 

Nou, wat raar, dacht ik nog. En ik appte beschaamd mijn dochter nog maar een keer.

 

En toen ik na een persoonlijk record sneldouchen beschaamd appte dat ik nu weer zelf klaar zat, ging om 13.00 uur de bel en piepte tegelijkertijd mijn telefoon weer. Aan de deur was iemand met een pakketje, en op mijn telefoon was het de leverancier daarvan. Mijn pakketje zou nu tussen 14.00 en 16.00 uur afgeleverd worden.

 

Maar dat was gek, want ik had het toch al? En terwijl ik daarna, zwaar geïrriteerd door al die bliepjes en aanpassingen in de inlevertijden, het pakketje openrukte, zag ik dat alleen de tondeuse erin zat.

 

Welverdorie. Ze waren mijn boek vergeten.

 

Boos appte ik daarover weer mijn dochter, die snel naar me toe kwam en uitlegde dat de tondeuse natuurlijk van de elektronicawinkel kwam, en mijn boek niet. Al die appjes gingen dus steeds over verschillende artikelen, en ik had weer eens niet goed gelezen. Nou, zegggggggg.

 

Ik dacht: bij één winkel bestellen, is van één winkel geleverd krijgen. Toch? Maar dat was dus niet zo.

 

Bovendien moest ik nu dus nog tot 16.00 uur thuisblijven om mijn boek in ontvangst te nemen. En in die tijd had ik makkelijk zelf naar die twee winkels kunnen fietsen en alles zelf kunnen halen.

 

Maar goed… het was evengoed handig dat ze me steeds lieten weten wanneer ze kwamen.

 

Vroeger moest je namelijk een halve dag vrij nemen voor zoiets.

 

En nu dus een hele!

 

 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke