Bewezen: op deze leeftijd word je saai

 

Oké, je bent de laatste tijd misschien iets minder avontuurlijk geweest of gaat wat vroeger naar bed, maar ben je daardoor meteen saai? Het antwoord is je leeftijd. Uit grondig onderzoek van Airbnb Experiences is namelijk de precieze leeftijd gevonden waarop je je ’saaie’ levenskeerpunt kunt verwachten.

 

Minder feesten en meer thee drinken op de bank is wat de onderzoeken bij vrouwen op een gemiddelde leeftijd van 35 jaar hebben vastgesteld. Bij mannen is dit (heel verrassend, NOT) vier jaar later, op hun 39e. Wat een van de belangrijkste redenen is? Settelen. 15 procent van de dertigers gaf toe saai te worden nadat ze hun partner hadden ontmoet en 20 procent vertelde dat hun avontuurlijkheid flink is afgetakeld na het hebben van kinderen. Tja, en wat we precies onder avontuurlijkheid verstaan? Dat is dus niet zwemmen tussen de haaien à la Freek Vonk, maar opblijven tot in de vroege uren op een doordeweekse dag, een nieuwe hobby uitproberen en nieuwe vrienden maken, maar ook van baan changen of eens een nieuwe sport uitproberen. Mmm, klinkt inderdaad best saai. Gaan we een stokje voor steken, toch?

 

Oh, en mocht je bijna halverwege de dertig zijn (ik noem geen namen), dan is eenmaal de 35 of 39 in het vooruitzicht wel weer een lichtpuntje. Uit hetzelfde onderzoek is namelijk ook gebleken dat 50-plussers weer wat avontuurlijker worden. Nog even een paar decennia wachten dus en tot die tijd lekker veel thee slurpen en af en toe je stoute schoenen aan blijven trekken en die nieuwe sport uitproberen, jij badass, HA.

 

 

Bron: Marie Claire

 

Door: Redactie Amayzine