Bewezen: koppels met een groot verschil in lengte blijven langer samen

Is je partner langer dan jij? Of ben jij juist een kop groter? Dat is een heel goed teken in de liefde, blijkt volgens de wetenschap.

 

 

Lange liefde
Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat geluksgevoelens stijgen als het lengteverschil tussen partners toeneemt. Oftewel: hoe langer de één in de relatie is en hoe kleiner de ander, hoe blijer ze met elkaar zijn. Zeker vrouwen worden gelukkiger van een lange liefde. Vaak neemt dit geluksgevoel de eerste jaren steeds meer toe en pas als koppels 18 jaar bij elkaar zijn, neemt dit af en wordt het gevoel stabiel. Hoe langer en kleiner, hoe beter dus. Kijk, dat is nog eens fijn voor ieder stel van wie wel eens wordt gezegd dat ‘ze zoveel in lengte schelen’. Het is een voorspeller voor liefdesgeluk, ha.

 

Evolutie
Het klinkt misschien raar, maar het is evolutionair te verklaren. Vrouwen zijn vaker op zoek naar een lange man omdat dat ‘goed’ zou zijn voor het nageslacht. Lange mannen zijn sterker en kunnen dus het kroost beter beschermen, dat idee. En geloof ons: dit is niet ouderwets. Deze gedachtes zitten in onze biologie. Zo zit er in ons DNA heel sterk het idee verankerd dat een lange man ook een sterke man is, die in staat is beter zijn eigen gezin te beschermen. Hoe geëmancipeerd we tegenwoordig ook allemaal mogen zijn.

 

Onderzoeker Kitae vertelt: “Het is vergelijkbaar met mensen die graag vet, zout of zoet voedsel eten, zonder precies te weten waarom. Dit voedsel is noodzakelijk om te overleven maar was schaars tijdens de evolutie van de mens. Het verlangen naar dit soort voedsel verhoogde in het verleden de vruchtbaarheid.” Kijk, weet je dat ook weer. Het ligt allemaal aan de evolutie. Genieten maar van die lange bonenstaak van je.

 

Succesvoller
En er is nog iets leuks. Uit een ander onderzoek komt er nog een ander bijzonder feit over de lengte van mannen naar voren. Het lijkt erop dat lange mannen zeer waarschijnlijk in financieel betere omstandigheden verkeren, omdat er is waargenomen dat werkgevers juist die lange mensen als betrouwbaarder en capabeler zien. Een succesvolle én een man waar je jarenlang heel gelukkig en veilig bij bent dus. It’s all in the height, zo zie je maar.

 

Bron: Research Gate

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com