Even meegenieten op de maandag­ochtend?

 

Niet dat er iemand naar vraagt hoor, maar ik hou je gewoon maar even op de hoogte. Dat doen jonge moeders en oma’s nou eenmaal altijd. Ik ook dus. 

 

Voordat ik laatst naar Finland vertrok hadden we ineens gezinsuitbreiding. Lees het hier maar even na. 

 

Intussen zijn we vijf weken, 300 foto’s en 75 filmpjes verder. En het blijft leuk. Toen ze geboren werden was het nogal een gedoe. De moeder is nog heel jong, maar was toch in de tuin aan de slag gegaan met een tot dusver onbekende vader. Meneer heeft zich nog niet aangediend. Ook niet voor beschuit met muisjes. Niet bepaald netjes, toch? Maar goed, zo werkt het gewoon in de kattenwereld. Ik laat (net als elke oma) gewoon even veel te veel foto’s zien. Haha.

 

 

Moedertje zelf wordt pas woensdag een jaar. Echt een tienermoeder dus. Maar mooi dat ze alles al kan. Mooi dat ze mij trouwens graag bij de bevalling wilde hebben. En helaas dat er eentje dood werd geboren.

 

In eerste instantie waren het er vier, dus noemde ik ze meteen John, Paul, George en Ringo. Toen nummer vier dood bleek te zijn, heb ik de namen in Kwik, Kwek en Kwak veranderd.

 

 

Tig jaar geleden hadden we een nestje van vijf. Die heetten meteen Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick en Tich. Ik hou van muziek, vandaar waarschijnlijk…

 

Wie wie is, is heel makkelijk te onthouden. Degene die het eerst werd geboren is ook overal als eerste bij. Die heet dus Kwik. De tweedst geborene heeft een witte vlek. En heet Kwek. Dat rijmt. Ook makkelijk. En de laatste, het nakomertje, kwam er zomaar uitvallen, is ook de kleinste en heet dus niet voor niets Kwak.

 

 

Waar een mens allemaal mee bezig kan zijn hè? Lekker belangrijk. Maar het is ook zooo schattig. En, voor wie er eentje hebben wil… helaas… ze zijn  allemaal al ‘weg’, want toen vrienden de moeder zagen, kreeg ik meteen al verzoeken voor ‘als er ooit’ kleintjes zouden komen. Nou, dat ging dus veel sneller dan verwacht.

 

Even meegenieten? Ik heb er nog net geen webcam op gezet, maar misschien is dit al genoeg om te beginnen?
 

 

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter