Beste van de wereld

f14_la-dolce-vita_ap

 

Elk jaar wordt het beste restaurant van de wereld gekozen. Heel lang stonden El Bulli (Spanje) en Noma (Denemarken) en later Celler de Can Roca (ook weer Spanje) bovenaan. Voor het eerst is een restaurant in Italië de eer te beurt gevallen! Hoezo nu pas Italië? Waarschijnlijk konden ze niet kiezen. Dat moet het wel zijn.

En het is een osteria nota bene. Letterlijk vertaald: taveerne. Klinkt niet bepaald duur en chic, toch? Je zou eerder denken aan zo’n duister ding waar Olivier Bommel altijd terechtkwam met z’n oude schicht. Ik heb het maar even gegoogeld en dan vooral even gekeken bij de Google-afbeeldingen, want ik wil natuurlijk wel meteen zien hoe het eten er daar uitziet. Op afstand genieten. Ook lekker.

Het spannendste vond ik een geel romig uitziend bergje. Zoiets had ik al eerder gezien op foto’s van ‘hip nieuw eten’. Ik werd nieuwsgierig en ging dus maar even checken bij de collega’s van de culi-site favorflav.com wat het was. ‘Oh, dat? Jaja, dat kennen we wel. Dat is gespoten ei.’

Juist ja. Gespoten ei. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd. Misschien kan ik het zelf wel maken. Even uitzoeken hoe dat moet. Misschien leuk voor Pasen straks. Voor wie het daar ter plekke wil gaan proberen en de creditcard even vet wil inzetten, het adres: Osteria Francescana, Via Stella 22 in Modena. Telefoon: +39 059 223912.

Ik hoor graag hoe het was.

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

 

witte-balk-met-bol-franska