Beste van de wereld

f14_la-dolce-vita_ap

 

Elk jaar wordt het beste restaurant van de wereld gekozen. Heel lang stonden El Bulli (Spanje) en Noma (Denemarken) en later Celler de Can Roca (ook weer Spanje) bovenaan. Twee jaar geleden is een restaurant in Italië de eer te beurt gevallen! Hoezo toen pas Italië? Waarschijnlijk konden ze niet kiezen. Dat moet het wel zijn. Afgelopen jaar was het New York met Eleven Madison Park. En nu voor de tweede keer La Bella Italia. Joepie!

 

En het is een osteria nota bene. Letterlijk vertaald: taveerne. Klinkt niet bepaald duur en chic, toch? Je zou eerder denken aan zo’n duister ding waar Ollie B Bommel altijd terechtkwam met z’n oude schicht. Ik heb het natuurlijk toen al gegoogeld en dan vooral even gekeken bij de Google-afbeeldingen, want ik wil natuurlijk wel meteen zien hoe het eten er daar uitziet. Op afstand genieten. Ook lekker.

 

Het spannendste vond ik een geel romig uitziend bergje. Zoiets had ik al eerder gezien op foto’s van ‘hip nieuw eten’. Ik werd nieuwsgierig en ging dus maar even checken bij de collega’s van de culi-site favorflav.com wat het was. ‘Oh, dat? Jaja, dat kennen we wel. Dat is gespoten ei.’

 

Juist ja. Gespoten ei. Ik ben eigenlijk nog steeds wel heel benieuwd. Misschien kan ik het zelf wel maken. Even uitzoeken hoe dat moet. Misschien leuk voor Pasen een keer? Of gewoon als een heel speciaal ontbijtje? Voor wie het daar ter plekke wil gaan proberen en de creditcard even vet wil inzetten, het adres: Osteria Francescana, Via Stella 22 in Modena. Telefoon: +39 059 223912. Ik hoor graag hoe het was. By the way, ik zag net dat ze al tot en met september vol zitten. Verder heb ik even niet gekeken.

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

 

witte-balk-met-bol-franska