De Nieuwe Winkel

 

Maartje: Het beste restaurant van Nijmegen volgens kenners? De Nieuwe Winkel. En dat je als ‘de Bob’ een fantastisch huisgemaakte-sapjes-arrangement kunt krijgen, laat wel zien dat ze echt aan alle gasten denken.

 

 

Het beste restaurant van Nijmegen volgens kenners? De Nieuwe Winkel. Het restaurant aan de rand van het Nijmeegse centrum is dankzij de schreeuwend duidelijke belettering op de ramen – in roze en rood – niet te missen. Binnen zijn de muren en het plafond van de voormalige winkel (aha!) verdeeld in strakke, Mondriaanachtige kleurenblokken: hetzelfde roze en rood aangevuld met zwart en wit. Strak en toch warm.
Het draait bij De Nieuwe Winkel echter vooral om het eten, en de gastvrijheid: de heren en dames van de bediening nemen namelijk écht de tijd om je te vertellen wat chef Emile van der Staak voor je bedacht heeft. Het menu telt slechts zeven pijlers, waarvan je de eerste twee, amuses, sowieso krijgt. Uit de overige gerechten stel je een driegangenmenu samen maar voor een tientje meer bestel je gewoon de hele kaart. Dan heb je alleen bij het dessert nog de keuze tussen het toetje van het huis of kaas.
 

 

Van der Staak kookt met planten als lisdodde, Japans hoefblad en duindoornbes

 

Koken doet Van der Staak met ingrediënten die hij haalt uit het voedselbos bij Groesbeek, een initiatief van botanist Wouter van Eck; Van der Staak kookt met planten als lisdodde, Japans hoefblad en duindoornbes – goddelijk lekker. Er wordt op het moment van schrijven druk gezocht naar een nieuwe winkel voor De Nieuwe Winkel. Als het zover is, lees je het vast en zeker op de website. Tot dat moment likken we de borden nog even af in de Hertogstraat.

 

Hertogstraat 71, Nijmegen denieuwewinkel.com

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.