Beste René Froger
 

Misschien is het alweer een beetje oud nieuws. Je was all over alle showbizzrubrieken omdat je iets gezegd had.

 

En al is het drie dagen verder, ik wil er toch iets over zeggen. Gewoon omdat ik zo met je te doen heb. Want wat jij zei, dat is natuurlijk helemaal uit zijn verband gehaald en verkeerd gequote.
 

Voor het geval de lezers het gemist hebben: jij zou gezegd hebben dat jullie artiesten het hardst getroffen werden door corona. Niet alleen omdat al jullie optredens zijn afgezegd, ook omdat jullie niets anders kunnen en dus geen ander werk kunnen oppakken.
 

En toen werd je gefileerd en in mootjes gehakt en dat vind ik zielig. Want dat heb jij natuurlijk niet gezegd. Jij vindt natuurlijk ook dat de mensen die het hardst getroffen zijn de mensen zijn die de strijd tegen corona hebben verloren. Jij vindt natuurlijk ook dat jij Netflix-kijkend en ondertussen toastjes Brie de Meaux etend en oké, je misschien een drupje verveeld in geen flard kan paren aan die arme zorgmedewerkers. Die mensen die zes dagen per week op de IC stonden, achter elkaar doorbuffelden zonder plas of pauze omdat dan dat hele pak weer uit moest en alles weer gedesinfecteerd moest worden. Om nog maar te zwijgen over de mensen die ze onder hun handen hebben zien sterven.
 

Jij hebt dit niet gezegd. Jij die tijdens deze quarantaine vast wel een envelopje kreeg met een gezellige bijschrijving van Buma/Stemra omdat jouw liedjes wel gedraaid werden en je daar toch altijd nog wel wat voor krijgt bijgeschreven op je rekening. Jij hebt terwijl je je derde auto door de wasstraat haalde (want toch even niets anders te doen) vast ook gedacht aan de mensen die in bejaardentehuizen werken. Mensen waarbij in sommige huizen wel een derde van de bewoners overleed. Toen dacht jij ook: ik mag dan even niet optreden, het is natuurlijk niets in vergelijking met deze mensen.
 

Ik weet dat jij dat dacht, René. Met een vrouw die Five Days Inside maakt en altijd in de bres springt om anderen te helpen kan dat niet anders.
 

Het is gewoon allemaal verkeerd geïnterpreteerd en totaal uit zijn verband getrokken.
 

Toch, René?
Zeg me dat ik gelijk heb.
 

Ik smeek het je.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach