Ach… dat is nou
ook jammer!

 

Af en toe vliegt het me ineens aan. Die spullen in huis allemaal. Hoezo? Hoezo zoveel? Kan het niet eens een keer heel lekker overzichtelijk? En opgeruimd? En ietsje minimalistischer… en zoals bij normale mensen… en met een heleboel minder… en dat je alles gewoon kunt vinden wat je nodig hebt en… Zo kan ik dus nog wel even doorgaan.

 

Ik bedoel maar

 

Enfin. Ineens herinnerde ik me de les, die we een keer met de hele redactie kregen, van de enige die er echt in gespecialiseerd is: Jan des Bouvrie. En uitgerekend gaat het vandaag de hele dag regenen. Heb ik weer. Tenminste, dat zegt m’n app. En daar houd ik me altijd maar aan vast.

 

En als het regent kun je je huis niet opnieuw inrichten. Tenminste niet volgens de methode ‘Des Bouvrie’. Want weet je hoe die werkt? Niet schrikken, want het is echt een gigantische klus. En je hebt er een tuin voor nodig, anders gaat het niet.

 

Het werkt zo

 

Je prikt een dag. Zet de deuren open. En sjouwt je complete interieur de tuin in. Dan zie je binnen wat je hebt aan ruimte. Even zitten. Kopje koffie of thee erbij. Even nadenken. Even kijken. In huis. Nog even nadenken en kijken, maar dan in de tuin. Zo. Vervolgens breng je één voor één alle spullen naar binnen die je echt nodig hebt in huis. En alleen maar dat. De rest kan weg.

 

Simpel hè?

 

Pfjoe! Ben ik even blij dat het vandaag regent. En dat ik voorlopig echt geen gaatje in m’n agenda heb. Hoewel… als het door was gegaan, hoe blij zou ik dan morgen geweest zijn?  Dat zullen we dus nooit weten…

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter