Beste Angela de Jong, wil je nu even je mond houden?
 

Je kent haar vast wel, Angela de Jong. De televisierecensent van het AD die ook regelmatig op tv verschijnt.

 

 

Beste Angela,

 

Op een of andere manier zijn we een klein beetje collega’s. Jij schrijft als televisierecensent een veelgelezen column in het AD, ik schrijf ook weleens over televisie op Franska.nl. En laten we eerlijk zijn, soms is het bagger wat we op de buis te zien krijgen. Dan heb je helemaal gelijk dat je dat in je stukken beschrijft, of dat je daar in een talkshow over praat.

 

Ik vind het dan heus wel leuk dat je scherp bent en geen blad voor de mond neemt. Maar je kan ook te ver gaan, zoals van de week toen je in je column uithaalde naar Rachel Hazes. Lang verhaal kort: je vond dat Rachel en haar familie ‘ongeëvenaard schaamteloos’ te werk gingen bij de opening van haar nieuwe Amstelveense horecazaak waarbij ook Sarah, de (alweer) nieuwe liefde van zoon André, aanwezig was.

 

Daar vond je wat van en dat heb je op een nogal pittige manier in je stuk beschreven als je het mij vraagt. Want waarom zou je je column anders de titel geven ‘Ik wil André, Sarah en Rachel best even uitleggen waarom Nederland ze uitkotst’? Dat je wat vindt van hoe de familie Hazes haar leven leeft, dat mag hè. Je mag in Nederland zeggen wat je wil. Maar ‘uitkotsen’? Meen je dat nou echt?

 

Dat je iets kúnt zeggen, betekent niet dat je het ook móét zeggen, Angela. Misschien moet je maar even je mond houden. Wat kan jou het schelen dat André met zijn zoveelste liefde op de proppen komt? Weet jij veel wat voor afspraken hij met zijn ex Monique heeft gemaakt over de bezoekjes aan zijn zoontje. Je zat er toch niet naast?

 

Je hebt het in je column zelf ook over normen en waarden. Nou, wees dan wijzer en schrijf het anders op. Hoe zou je het zelf vinden als er op die manier over jou en jouw eigen gezin geschreven wordt?

 

Dus doe jezelf een plezier en neem de uitnodiging van Rachel Hazes aan om in haar zaak eens een goed gesprek te voeren met een lekker bubbeltheetje erbij. Misschien is het best een leuk mens, die Rachel. Zou zomaar kunnen dat ze dat van jou ook vindt.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)


 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit