Bert Visscher – Hij wordt vanzelf moe

 

Laatst schreef ik over Herman Finkers, een van de beste cabaretiers van het land. In die categorie schaar ik ook Bert Visscher.

 

 

Hij heeft zichzelf weer bewezen met zijn nieuwe show, ‘Hij wordt vanzelf moe’. De naam slaat vanzelfsprekend op hemzelf, want man, man, man, wat heeft hij een energie. In die zin klopt de titel dus niet, want moe heb ik ‘m niet gezien in zijn tweeënhalf uur durende show (wel inclusief pauze, om even bij te komen misschien?).

 

Zijn laatste show die ik live had gezien dateert alweer uit 2009: ‘Stoffe Jongens’. Om heel eerlijk te zijn vond ik dat niet zijn allerbeste. Deze nieuwe had zulke goede kritieken dat ik Bertje Vis met liefde een nieuwe kans wilde geven. En geen moment spijt gehad. Zelfs een soort reprise van zijn ‘bloemschikken’ komt langs, ditmaal met riet (en erg geestig). Soms heel platte grappen, soms heel drukke grappen, soms heel gevat; je verveelt je echt geen moment. En het is heel duidelijk te zien dat meneer Visscher er zelf ook nog zoveel plezier in heeft. Dat zorgt natuurlijk ook voor een heel leuke sfeer in de zaal.

 

Goed nieuws: je kan deze show zelf ook nog zien in het theater. Check daarvoor even zijn site, want sommige shows zijn al uitverkocht. Maar de aankomende twee weken speelt hij in Carré, erna in Den Haag, Schiedam, Nieuwegein en Utrecht en hij eindigt in ‘zijn’ Groningen… Moet iets in de buurt tussen zitten, toch?

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer