Berlijn = überfijn

 

Maartje: Berlijn vind ik de stoerste stad van Europa. Je kunt er natuurlijk the usual stuff doen, maar ik raad je aan eens een andere afslag te nemen.

 

Doe eens gek en neem de afslag naar de wijk Neukölln. Niet het eerste wat er in alle toeristengidsen staat, maar juist daarom zo leuk. Helemaal omdat je er vintage en retro-interieurtjes met een DIY-vibe vindt. Hip, edgy, meer dan betaalbaar en nog niet overspoeld met toeristen.

 

 

 

 

 

ONTBIJT: Papilles (1)

Nee, niet zo Berlijns, maar een pareltje voor een ontbijtje (En lunch. En avondeten. Dat ook.), dat is het Franse bistrootje Papilles moet je in de rij voor een tafeltje, maar het is het waard. Heerlijk zacht-boterige croissants, baguetje Franse kaas, yoghurt met knapperige muesli of iets als een aardappelkoekje met gepocheerd ei, simpel maar perfect – het is hier niet voor niets druk. Beetje industrieel, beetje retro. Zoetjesaan de dag starten doe je liefst hier.
 

SHOPPEN: The Good Store

Een meer dan hebberigmakende selectie vintage designeritems (roze Simone Rocha-glitterschoenen! Prada-slingbacks! LaLa Berlin-sweater! Chloé-lammycoat!) voor doorgaans goeie prijzen in een opgeruimd en licht interieur met houten vloer, grenen counter en knettergroene planten. Ga. Naar. The Good Store.

 

LUNCHEN: Roamers (2)

Charmant robuust met een miljoen hangplanten, grove houten tafels, oude schoolstoelen en dierenschedels en geweien, ofwel Farm house charm with a breeze of California, woody & rustic, zoals ze het zelf noemen. Tof en inspirerend interieur met al even stimulerende dishes: spicy shakshuka en romige lemon cheesecake, plus de beste koffie in dit blok. Voor mannen, zouden we bijna zeggen, ware het niet dat wij ook wel van een hap met ballen houden. Roamers

 

DINEREN: Fuchs und Elster

Nostalgisch bejaardenhuisbehang achter de bar, eenvoudige houten tafeltjes, rauwe, half bakstenen-half betonnen muren en ouderwetse sepiaportretten aan de muur: Fuchs und Elster is een eettent met woonkamerflair, helemaal in de in Berlijn zo geliefde vlooienmarktstijl. De happen hier zijn Spaans en Italiaans georiënteerd: simpel maar superlekker en voor weinig pecunia.

 

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.