Beloofd, dus…

Laatst had ik het over die eventueel nog rondslingerende courgette. En dat ik daar wel raad mee wist. Ik beloofde op Facebook het recept te geven. (Volg je franska.nl trouwens ook al op Facebook?) Je kunt het lauwwarm eten, maar ook koud. En de volgende dag is het ook nog heel lekker.

 

Je hebt nodig:

  • 1 courgette in plakjes
  • 2 fijngehakte sjalotjes
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 6 eieren
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 grote el crème fraîche
  • 7 takjes fijngesneden basilicum
  • versgemalen zwarte peper

 

Zo maak je het:

De uitjes, knoflook en courgette op laag vuur lekker tien minuten zachtjes bakken tot het vocht uit de courgette verdampt is en de uitjes zacht zijn (niet bruin).

De oven op 180 ˚C voorverwarmen.

In een ovenvaste ondiepe schaal het courgettemengsel scheppen.

Eieren, crème fraîche, kaas en peper goed door elkaar klutsen, daarna de basilicum erdoorheen.

De schaal in een braadslee met warm water in de oven schuiven (eigenlijk wordt dit gerecht dus au bain marie gegaard).

Ongeveer een half uur laten garen. Als het mooi goudbruin wordt aan de bovenkant dan is-ie klaar. Ik prik er meestal met een satéprikker in om te kijken of-ie niet te vochtig meer is.

In blokjes snijden en liefst serveren op lekker groen, bijvoorbeeld een laag cresson. Ook lekker als borrelhap.

En pssst.. dit recept heeft Marlies ooit bedacht. Ze noemde het toen courgette-clafoutis.

 

Eet smakelijk!

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.