Bellenblaas

 

 

Renee: Kom ik weer aan met lampen, sorry! Maar ja, deze pareltjes van Alex de Witte kwam ik tegen in de prachtige (!) hotel-brasserie De Witte Dame in het oude stationsgebouw van Abcoude.

 

Het gebouw ziet er, door deze glazen bellen, direct fris en modern uit. Ook omdat de kleuren van de bellen weer terugkomen in het interieur. En het mooie van deze Big Bubbels: ze zijn allemaal uniek. Onder toeziend oog van Alex de Witte zijn ze stuk voor stuk met de mond geblazen, in een fabriek in Tsjechië. Deze techniek vereist een enorme controle en vakmanschap. Want Alex probeert de vaardigheden elke keer weer verder te vervolmaken – tot het moment waarop de bubbels bijna instorten.

 

De lampen zijn in eerste instantie verkrijgbaar in drie maten: klein, middelgroot en groot (van ongeveer 40 tot 110 centimeter).

 

 

 

Meer informatie? Klik hier. Maar je kunt de parels natuurlijk ook in het echt bewonderen onder het genot van een kopje koffie. De Witte Dame ligt aan het Stationsplein 3 in Abcoude.

 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs