Kom ik meteen op m’n belangrijke Paas-advies. Verstop geen eieren! Jij bent straks de enige die weet waar ze liggen. En als je er een flink aantal verstopt, weet je geheid niet alles terug te vinden. Denk aan je autosleutels, mobiele telefoon, leesbril… weet je die altijd meteen te vinden? Als je antwoord ja is, heb ik NIETS gezegd. Lekker de tuin vol leggen dan maar.
En anders lekker deze brick maken, krijg je geen spijt van
Dit heb je nodig
- genoeg Brick vellen (iedereen wil er altijd eentje meer dan je dacht, verkrijgbaar in platte plastic pakken bij de toko, zie foto)*
- blikje(s) tonijn
- lente-uitjes
- genoeg eieren
- peper
- eventueel zout
- olie om in te frituren
- eventueel een pittig sausje om in te dopen (bijv. tomatensaus met een beetje sambal of Thaise chilisaus)
Brickvellen zijn ook online te koop
Zo maak je ze
Olie in een diepe pan (frituurpan) heet laten worden.
Leg een brickvel plat klaar.
Breek een ei in een schaaltje. Als het eigeel heel is gebleven, dan gaat dit zo (rauw) op het brickvel.
Peper en eventueel wat zout erop.
Stukje tonijn erbij.
Stukje lente-ui erop.
En dan het vel in een driehoekvorm (formaat appelflap) dichtvouwen. Het hele spul glibbert flink heen en weer, maar geen paniek. Het ei zorgt er straks in de olie voor dat het hele ding vanzelf netjes afdicht, komt dus goed.
Kort bakken, want het eigeel moet zacht blijven. Even halverwege omdraaien, zodat beide zijden goudbruin zijn.
Heel even op keukenpapier uit laten lekken en dan snel eten.
Meestal geef ik er iedereen om beurten eentje, want je wilt ze wel warm eten. En ik doe er maar eentje tegelijk in de pan. Je kunt ze in een sausje dippen, doen ze in Tunesië ook. Ik doe dat nooit. Ze zijn zo al lekker genoeg!
Eet smakelijk!
En alvast een heel fijne Paas!